POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SPANIEN

Inför derbyt: "Vi har sex finaler att spela - den här är störst"

SEVILLA. Derbydags i Sevilla och Real Betis är piskade att vinna för möjligheten att stanna i La Liga.
- Vi har sex finaler att spela, men den här är den största, säger Betistränaren Gabriel Humberto Calderón inför matchen.

Fotbollskanalen.se var på plats när Real Betistränaren Calderón mötte pressen inför söndagens heta sevilladerby. Real Betis ligger sist i La Liga och det mesta talar för att laget åker ner i segunda.

-Låt oss ta det en match i taget, för om vi vinner i morgon men inte vinner sen så är resultatet det samma. Vi måste vinna i morgon, det är våran obligation eftersom det är ett derby och eftersom vi är i den positionen som vi är i. Efter vad som hände i det senaste derbyt vill vi verkligen vinna, säger Calderón

Sevilla FC tog sig under torsdagen till semifinal i Europa League efter att man kört över Porto, men  Betis tränaren är inte rädd för rivalens stigande form.

- Vi räds inget vi ska gå ut och vinna mot ett bra lag. Vi har redan vunnit över dem en gång, jag är övertygad om att laget kommer spela på den nivån de behöver vara på. Sevilla gjorde en bra match mot Porto, de körde över dem och vann välförtjänt. Men de var redan ett bra lag innan det.

Den 30 juni går Calderóns kontrakt med Betis ut, men tränaren vill inte prata om sig själv och uttrycker att han kommer göra allt för Betis.

- Sedan det jag kom hit har jag inte tänkt på den 30 juni en enda gång. Jag tänker inte på mig själv, i så fall hade jag aldrig kommit. Jag kom hit för att dö för Betis. Det enda jag tänker på är att vi har sex finaler och den viktigaste är i morgon.

Derbymatchen spelas kl 12:00 på en söndag samtidigt som det är festaktiviteter med Semana Santa i staden. Men Calderón är säker på att Real Betisfansen trots det kommer till arenan.

- Vi kan inte begära någonting från fansen, de har gett allt. Men de kommer vara där i morgon och stötta laget, de är dem alltid. Vi kan bara tacka våra fans och ha den största förståelsen. Efter allt som de har gått igenom i år så kan du inte anklaga de för något. Vi vill ge glädje till våra fans, vilket vi kan göra om vi vinner derbyt. Fansen har lidit tillräckligt, säger Calderón under pesskonferensen.

Publicerad 2014-04-12 kl 13:36
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå