Jätteskrällen – Girona vände och vann mot Real Madrid

La Liga

Girona gjorde två mål inom loppet av fyra minuter.
Det räckte till skrällseger hemma mot Real Madrid.

Real Madrid åkte på sin första bortaförlust på över åtta månader under söndagen. De regerande mästarna föll överraskande med 2-1 borta mot nykomlingen Girona.

Man fick dock en drömstart när Isco höll sig framme på en målvaktsretur och stötte in ledningsmålet efter drygt tio minuters spel. Ledningen stod sig fram till pausvilan.

Inledningen på den andra halvleken blev sedan en mardröm för huvudstadslaget. Girona chockade Real och slog till med två mål inom loppet av fyra minuter.

Cristian Stuani ordnade kvitteringen i den 54:e minuten. Kort senare var det dags igen när Cristian Portu läckert klackade in 2-1 inför en lyrisk hemmapublik på Estadi Montilivi.

Real Madrid kom inte närmare än Vazquez bortdömda mål mot slutet. Girona höll undan och stod för en ordentlig skräll. Slutsiffrorna skrevs till 2-1 och därmed åkte Real på sin första bortaförlust i ligan sedan den 22 februari.

Nu tappar man mark gentemot toppkonkurrenterna och är hela åtta poäng efter serieledande Barcelona efter tio omgångar.

Gironas lag: Bounou; Maffeo, Bernardo, Juanpe, Muniesa, Aday; Portu, Granell, Pons Riera, Borja Garcia; Stuani.

Real Madrids lag: Casilla; Hakimi, Varane, Ramos, Marcelo; Kroos, Casemiro, Modric; Isco; Ronaldo, Benzema.