Skrällen: Celta sänkte Barcelona

La Liga

Celta chocköppnade mot Barcelona och ledde med 3-0 redan i halvtid. Barcelona försökte komma tillbaka i den andra halvleken men hemmalaget höll undan och vann till slut med 4-3.

John Guidetti gjorde det avgörande målet för Celta Vigo i Europa League-mötet med Panathinaikos. Men trots det fick svensken hoppa in först i den 88:e minuten när laget tog emot Barcelona.

Det var Barcelona som hade mest boll inledningsvis. Luis Suarez hade ett bra läge efter tio spelade minuter och avlossade ett lågt skott men Sergio Alvarez i Celta-målet var med på den bollen.

I den 22:a minuten tog hemmalaget istället ledningen. Efter en snabb omställning fick Pione Sisto ett läge till höger i straffområdet och iskallt rullade dansken in 1-0.

Sedan följde några lyckominuter för Celta. Först kontrade hemmalaget snabbt igen och Iago Aspas sköt in 2-0 i den 31:a minuten. Bara två minuter senare var det dags igen. Jeremy Mathieu kom in olyckligt och styrde in bollen i eget mål fram till 3-0 för Celta.

Det var första gången sedan 20 oktober 2007, mot Villarreal, som Barcelona släppte in tre mål i första halvlek enligt statistiktjänsten Gracenote.

Först i den 58:e minuten skulle Barcelona svara på chockstarten. Gerard Pique nickade in det välbehövliga 1-3-målet.

Strax därefter tilldelades Barca även en straff efter att Hugo Mallo dragit Inaki Vicandi Garrido i tröjan. Neymar förvaltade straffen säkert till 2-3.

Men just som det verkade att Barcelona var på väg tillbaka så svarade Celta. Pablo Hernandez lurade fullständigt Ter Stegen i målet och kunde nicka in 4-2.

Det blev dock riktigt spännande i slutminuterna sedan Gerard Pique gjort sitt andra mål för kvällen och därmed reducerat till 3-4.

Men Celta kunde hålla undan och knep därmed alla tre poängen.

Lagens startelvor:

Celta: Sergio, Mallo, Roncaglia, Gomez, Cabral, Radoja, Hernandez, Sisto, Wass, Bongonda, Aspas.

Barca: Ter Stegen, S Roberto, Pique, Mathieu, Alba, Busquets, Gomes, Rafinha, Turan, Suarez, Neymar.