Tungt Barcelona-debut för Boateng - föll med 2-0 i cupen

La Liga

Kevin-Prince Boateng klev rakt in i Barcelonas startelva.
Då föll katalanerna med 2-0 i det första kvartsfinalmötet med Sevilla.

Kevin-Prince Boateng presenterades i måndags för Barcelona. Ghananen gick under onsdagskvällen rakt in i lagets startelva när katalanerna mötte Sevilla på bortaplan i det första av två kvartsfinalmöten i Copa del Rey. Leo Messi vilades hos gästerna, och var inte med i truppen. Och Luis Suarez, Philippe Coutinho och Marc-André ter Stegen tog plats på bänken.

Den första halvleken slutade mållöst. I slutminuterna fick hemmalaget dock ett jätteläge att ta ledningen. Jasper Cillessen kom ut bra och kunde täcka undan Wissam Ben Yedders avslut, och på returen brände Sergio Escudero ett öppet läge grovt.

Målet kom istället i den 58:e minuten när Pablo Sarabia mötte ett inlägg på volley och tryckte in 1-0 för Sevilla.

Barcelona kastade in Suarez och Coutinho efter 1-0-målet, och Kevin-Prince Boateng fick då lämna planen.

Men bytena gav ingen effekt. Istället skulle hemmalaget utöka en kvart senare när Wissam Ben Yedder kastade sig fram vid den bortre stolpen och styrde bollen i mål.

Sevilla vann matchen med 2-0 och har ett fint utgångsläge till returen på Camp Nou om en vecka.

Lagens startelvor:

Sevilla: Soriano - Navas, Mercado, Kjaer, Sergi Gómez, Escudero - Amadou, Banega, Sarabia - Promes, Ben Yedder.

Barcelona:  Cillesen - Semedo, Pique, Lenglet, Sergi Roberto - Vidal, Rakitic, Arthur - Aleña, Boateng, Malcom.