Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Kaoset i Santander - fans attackerade presidenten

Foto: Racing Santanders officiella hemsida

Ángel Lavín

BARCELONA.  Kaos utbröt när Racing Santander mötte Almería. Spelarna vägrade spela och fansen attackerade presidenten.

– Jag har aldrig varit med om något liknande under en fotbollsmatch, säger Almerías tränare, Francisco Rodríguez till AS.

Under onsdagens Copa del Rey match mellan Racing Santander och Almería utspelade sig ett flertal tråkiga scener.

Matchen började med att spelarna i Racing Santander stod helt stilla på planen i 20 sekunder. Det var en protest mot klubbens ledning efter att ett flertal spelare fått gå utan lön sedan september.

Enligt ett uttalande från AFE (The Association of Spanish Footballers) kort efter avspark har klubbens styrelse nu tagit tillbaka sitt löfte om att betala spelarna en del av de pengarna som de är skyldiga, vid tre tillfällen. Presidenten Ángel Lavín har både offentligt och privat lovat truppen att de skulle få pengarna som klubben är skyldiga dem senast den 31 december, ett löfte som inte uppfyllts.

Att det skulle komma en protest från spelarna var förväntat inför matchen, men ingen visste hur den skulle se ut. Men efter de 20 sekunderna återgick matchen till det vanliga och slutade senare 1-1.

Trots att det inte var fler än ett tusental åskådare på El Sardinero för Copa del Rey matchen den här kvällen så var stämningen minst sagt hotfull inne på arenan.

Och det var desto mer händelserikt på läktaren än på planen. I den 59:e matchminuten försökte, och till viss mån lyckades, Racing Santanders Ultras att ta sig in i presidentboxen för att attackera klubbens presidenten Ángel Lavín. 

Ultras-gruppen ska ha varit maskerade och kastat bland annat dricka på klubbens direktörer. Dessutom ska de ha försökt attackera Lavín och enligt vissa källor ska fans sparkat på presidenten.

Efter matchen uttryckte Almería tränare Francisco Rodríguez sin åsikt om det som hänt till den spanska tidningen AS.

– Jag har aldrig varit med om en liknande situation under en fotbollsmatch. Det är sorgligt att något sådant här ska hända en klubb som Racing som förtjänar att spela i en högre division.

2012 åkte Racing Santander ur den spanska högsta ligan och säsongen efter åkte man även ur den spanska andra divisionen. Idag spelar klubben i Segunda B, den spanska tredje divisionen och såväl fans som spelare börjar tydligt tröttna på hur klubben styrs.

Publicerad 2014-01-09 kl 13:11
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons