Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN
10å

Kriget om FC Barcelona har börjat

MADRID. FC Barcelonas tidigare vicepresident, Sandro Rosell, har under fredagen annonserat att han kommer att ställa upp i klubbens presidentval, om resultatet av förtroendeomröstningen mot Laporta den 6 juli leder till nyval.

Sandro Rosell, som för tre år sedan lämnade den katalanska klubben efter bråk med den nuvarande presidenten Joan Laporta, har idag konfirmerat att han kommer att ställa upp som kandidat vid ett eventuellt nyval.

Rossel, som bland annat tog Ronaldinho till klubben, tros ha ett betydande stöd av klubbens supportrar, och valde att offentliggöra sin möjliga kandidatur eftersom det ”på grund av omständigheterna” är ett bra tillfälle att utmana den sittande styrelsen.

Laporta har under de senaste två åren blivit konstant kritiserad för slapphet, politiskt egenintresse, oförmögenhet att leda FC Barcelona, och för att vara den direkt skyldige till den sportsliga och ekonomiska krisen i klubben.

Det i sin tur ledde till förtroendeomröstningen, som kommit tillstånd efter att oppositionen i början av juni samlat ihop knappt 10 000 röster (kravet var knappt 6000) i enlighet med klubbens stadgar.

På dagens presskonferens menade Rosell att han inte på något sätt ”ligger bakom” förtroendeomröstningen som drivits av kampanjens synliga ansikte Oriol Giralt, eller att den tidigare vicepresidenten skulle ha något personligt mot den tidigare samarbetspartnern Joan Laporta.

Men enligt utmanaren är det viktiga att få Barcelona på fötter, och Sandro försäkrade att hans kampanj går ut på att skapa ett ”komplett, seriöst och mycket rigoröst” projekt, som ska ta klubben till en ny nivå.

Detaljerna (och eventuella spelare) kommer att bli kända ”när det väl är dags”, men den potentiella kandidaten försäkrade att medlemmarna ska kunna ”känna sig stolta över klubben i både fram och motgång” med honom som president.

Laporta och den sittande styrelsen har å sin sida inlett en kampanj där man uppmanar alla medlemmar att rösta den 6 juli. Förhoppningen är att den tysta massan trots allt stöder sin nuvarande president. Kriget om FC Barcelona har börjat.

Publicerad 2008-06-27 kl 19:57
Annons
Annons
Annons