Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

La Liga-premiären kunde inte räddas

Den första la liga-omgången gick inte att rädda.
Nu koncentrerar sig parterna på att få stopp på spelarstrejken i spansk fotboll innan nästa omgång spelas.

Det råder ingen brist på viljan att sätta sig vid förhandlingsbordet hos den spanska spelarföreningen AFE och ligaföreningen LFP. Fredagen, lördagen och måndagen är vikta för möten.

Men det återstår mycket förhandlande innan spelarstrejken, som stoppar ligapremiären i de två högsta divisionerna i helgen, är över. Vid 15-tiden, efter flera timmars möte i Madrid, kom besked om att den första omgången i den spanska ligan definitivt är inställd.

-I dag har vi klargjort våra positioner och vi står väldigt långt från varandra. Vi koncentrerar oss nu på att försöka rädda den andra omgången, sade ligaföreningens ordförande José Luis Astiazaran vid en presskonferens.

TT

Spelarföreningen och ligaföreningen har inte kunnat komma överens om ett nytt kollektivavtal. AFE kräver lönegarantier och rätt för spelare som inte fått lön på tre månader att bryta kontrakt. Klubbarna har skulder på omkring 500 miljoner kronor till spelarna. Enligt AFE har 200 spelare i de två högsta serierna inte fått ut hela sina löner från klubbar som i vissa fall står på ruinens brant.

Den andra ligaomgången ska enligt programmet spelas nästa helg, 27-28 augusti.

Publicerad 2011-08-19 kl 17:18
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons