Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Lade ett bud på Messi - stängs av: "Det var bara på skoj"

En fransk amatörklubb lade bud på Lionel Messi.
Då lackade fotbollförbundet ur – och stängde av lagets president.
- Det var bara på skoj, säger han till the Guardian.

Lilla FC Borne spelar till vardags i andradivisionen av det regionala ligasystemet Haute-Loire, och byn har bara 400 invånare. Efter en tuff säsong beslutade bossen Cédric Enjolras att det var dags för nya stjärnförvärv som skulle stärka upp truppen till nästa år.

Sagt och gjort. I ett udda infall beslutade FC Borne att ett lämpligt köp skulle kunna vara Lionel Messi, vinnare av Ballon D’Or både i år och i fjol. Ett officiellt bud skickades, och registrerades som sig bör hos det franska fotbollförbundet. Men där blev det liv i luckan hos tjänstemännen. I stället för att skicka prisförslaget, på en okänd summa, vidare till Barcelona utdelades en bestraffning till Bornes president.

- Man kan inte acceptera ett sådant beteende. Det var kanske ett skämt, men vi är här för att bedöma fakta, säger Yves Begon, chef hos FFF.

Cedric Enjolras stängs av under sex månader, men tycker ändå att hela situationen var ganska så lustig. Så här förklarar han alltsammans:

- När vi småklubbar ska lägga bud får vi fylla i ett formulär på internet. Jag bestämde mig för att göra det, så då skrev jag i Lionel Messis namn, hans födelsedatum och moderklubb. Sedan skickades förfrågan till förbundet, som blev chockat och vägrade att gå vidare med ärendet. Nu är jag avstängd, men har avtjänat halva straffet redan, säger Enjolras.

Han fortsätter:

- Det var ett skämt, för att roa mina vänner. Men nu får jag väl tillbringa de återstående tre månaderna på krogen.

Publicerad 2011-03-11 kl 00:28
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons