Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Läs Chatten med Anna Brolin: "Sanches Pizjuan i Sevilla har bästa stämningen"

Imorgon rivstartar den nya säsongen av Anna Brolins La Liga med en exklusiv intervju med Raúl. Inför säsongstraten chattade Anna Brolin med fotbollskanalen.se:s läsare.

Moderator: Välkomna till chatten med Anna Brolin.

ZlatanJR: Jag ser att du ofta pratar med Capedevilla, men vem är roligast att prata med av alla spelare i La liga?
Anna Brolin: Capdevila är alltid trevlig och svarar ofta utförligt vilket är av stort intresse när man ska göra inslag. Andra exempel på sympatiska spelare är Dani Alves, Kanouté, Raúl, Marcos Senna. Messi är förstås rolig att haffa i mixed zon eftersom han just nu i alla fall ofta står för spektakulärt spel.

Arsen Kadoian: Hej Anna. Tack för ditt första Real Madrid reportage med Raul. Blir detta startskottet för fler Real Madrid repotage? Tack på förhand. MVH Arsen
Anna Brolin: Real Madrid är ju en av av världens populäraste klubbar och målsättningen är ju att ge er tittare de ni är mest intresserade av. Real har alltid varit högt upp på prioriteringslistan men det innebär ju också att man får stå i en lång kö eftersom det är otroligt många medier från andra länder som också är intresserade. Real är också ett lag det alltid blir stor medieuppståndelse kring vad som än händer vilket innebär att klubbledningen är väldigt restriktiva med tillgången till intrevjuer för pressen. Men jag lovar, jag ska göra det jag kan för att ni ska få träffa en hel del fler stora spelare. Men Raúl först ut nu alltså på lördag.

sebbe: Hej Anna ! Tror du att kun aguero samt David Villa kommer lämna sina klubbar inom en snar framtid för en klubb i kanske Premier league ?
Anna Brolin: Jag tror nästan till 90 procent att Kun Agüero kommer lämna Atletico till sommaren. Att han skulle lämna redan nu till jul var inte särskilt troligt, men flera källor som dagligen bevakar Atletico tror också att han kommer gå vidare. Troligaste klubbarna för tillfället ryktas vara Inter eller Barcelona...

Tobias: Hola Anna..Vilket av de mindre lagen är det värt att beskåda på hemmaplan, då jag nu till våren, beger mig på långtur i Spanien?
Anna Brolin: Málaga har ju gjort en kanonsäsong hittills och det är alltid grymt tryck på La Rosaleda. Så en match nere vid solkusten skulle jag absolut rekommendera.

Zlaru: Hur stor (eller liten) är Zlatan i Spanien?
Anna Brolin: Alla spelare som jag hittills intervjuat har alla haft stenkoll på Zlatan. (Även om de haft lite svårt att uttala hans efternamn..) Och flera stjärnor håller honom bland de bästa i världen. Bla Raul, Valencias tränare Emery, Marcos Senna, Luis Fabiano har alla varit imponerande av Zlatans spel. Så här i Spanien skulle jag absolut säga att han är stor bland fotbollspubliken.

: Tycker du att Henok Goitom borde få chansen i landslaget? Många tycker att han borde vara med åtminstone i truppen och att Lagerbäck inte gett honom en chans han förtjänar.
Anna Brolin: Jag anser att Lagerbäck i alla fall borde spana in honom lite extra nu under våren. Inledningsvis av säsongen hade han det lite tungt, men nu har det verkligen lossnat och skulle han göra en sådär 10 mål till och fortsätta leverera på en hög nivå så anser jag att en spelare som utmärker sig i spanska La Liga borde värderas minst lika högt som en spelare som gör detsamma i holländska ligan

Daniel M: Känner någon i Spanien igen Marcus Berg om du någongång skulle ta upp hans namn i en intervju kanske?
Anna Brolin: Getafes sportchef (samme man som upptäckte Agüero en gång i tiden) var mycket intresserad av Berg... Ska försöka gräva lite mer i det där. Men jag tror säkerligen att flera sportchefer med koll spanar in honom. Jag tror han skulle trivas bra i La Liga.

adaam: Hej Anna. Tycker du det var rätt att ge Javier Aguirre sparken från Atletico ? och vilka lag tror du åker ur la liga ?
Anna Brolin: Jag tycker att Atletico tog ett aningen förhastat beslut. Självklart var man tvungen att göra någonting men i det här fallet tror jag Aguirre hade kunnar stabilisera laget om klubbledningen bara hade haft lite is i magen. Där Atletico egentligen behöver förändras är på mitten och i backlinjen... inte på tränarfronten.

: Hejsan ! Vad gjorde du i Valdebebas förutom att intervjua Raul och hur var det att snacka med honom? Hur skulle du beskriva honom som person ? Keep up the good work!
Anna Brolin: I Valdebebas så kollade vi in Reals träning samt en träningsmatch mot Castilla. Men man får spendera mycket tid med att ta sig förbi alla säkerhetsvakter kan jag lova. Raúl var otroligt tillmötesgående och sympatisk. Dessutom mycket ödmjuk vilket du kommer märka om du tittar på intervjun imorgon.

Daniel M: Vem tycker du är bäst Dani Alves eller Sergio Ramos?
Anna Brolin: Båda är fantastiska spelare. Just nu spelar Dani Alves i ett formstarkare lag vilket gör honom snäppet vassare. Just nu som sagt.

ZlatanJR: Vilken arena har skönaste stämningen?
Anna Brolin: Sanches Pizjuan i Sevilla är svårslagen. Där sjunger fansesn precis hela matchen. OM man gillar La Liga så ska man definitivt satsa på ett besök på den arenan. Strax därefter kommer stadsrivalen Betis hemmaarena.

AB: tjena anna! vilka svenska spelare snackas det om i spanien (framförallt unga spelare) ? Vilken status har Goitom i spanien?
Anna Brolin: Marcus Berg, Zlatan och Källström är några spelare som flera tränare och sportchefer nämnt utan att jag påpekat något själv. Många känner till Goitom men bland hård konkurrens i ligan så anses han väl vara en forward som håller måttet bland del lag som ligger någonstans i mitten av tabellen. Vilket inte är så tokigt alls.

ZlatanJR: Blir du någongång misstagen för att vara spanjorska?
Anna Brolin: Haha, det har bara hänt en gång... Jag hoppade in i en Taxi i Madrid och chauffören frågade mig varifrån Andalusien jag var... Men det är det enda.. annars är det mest Holland, Schweiz eller USA dom gissar på. Eller Norden.

Christoffer Ols: När ska du ta över Ekwalls jobb på heltid i Fotbollskanal Europa? Förträffligt bra gjort!
Anna Brolin: Patrik Ekwall sköter sitt jobb alldeles förträffligt skulle jag vilja säga. Fotbollskanalen Europa är ett fantastiskt roligt program att både titta på och jobba med och Patrik är en stor bidragande orsak till det. Jag levererar gärna reportage från Spanien till det programmet och det kommer vi såklart fortsätta med hela våren.

Daniel M: Hur känns det att träffa alla stora stjärnor som Raul, messi med mera?
Anna Brolin: Det är såklart alltid kul att träffa spelare som har så otroligt många fans och så många människor ute i världen som ser upp till dom. Och spelare som Raul och Messi har ju uträttat snudd på omänskliga saker så det är alltid fascinerande att träffa "människorna bakom myten". För oftast är de allra allra bästa också det mest ödmjuka vilket är fallet gällande både dessa spelare.

Akram, SvenskaF: Vill börja med att tacka dig för arbetet du läggner som journalist i ett av världens bästa fotbollsland. Ditt arbete uppskattas något enormt av många fotbollsfantatiker. Min fråga till dig lyder som följer. Vem är den spelare i den spanska ligan som berört dig mest under en intervju. Du har haft äran att intervjua och komma nära många stjärnor, spelare som dödliga drömmer om att få en pratstund med. Vem har berört dig mest, fått dig att känna "åh herregud, jag sitter och pratar med..."? Tack!
Anna Brolin: Som sagt så får man som journalist aldrig tappa omdömmet och hålla sig på banan eftersom man har en uppgift att utföra - vilken är att leverera hem så bra reportage som möjligt till er. Så att bli för imponerad är ingen höjdare för jobbets skull. Däremot så kan man såklart bli berörd på olika sätt. Kanouté är väl en av de mer spännande intervjuer jag gjort eftersom han berättade mycket oväntade saker. Han driver välgörenhetsprojekt i Afrika och ser på fotbollen som ett hjälpmedel för att uträtta någonting större - Något som är stort i sig.

Cesc Fabregas: Får du bestämma någon match som du vill se? eller är det TV4 som har all makt i den frågan
Anna Brolin: Vilka matcher vi går på beror på tidpunkter, reslängd och tillgång. Det är inte alla matcher vi har access att komma in på planen på så det styr givetvis vårt val. Men TV4 och jag är oftast överens om vilka matcher som är lämpligast att bevaka under respektive helg.

Kristian: Tror du att Barcelona tar trippeln i år?
Anna Brolin: Det är absolut inte omöjligt. Som dom spelat hittills den här säsongen har dom fått flera lag på Europeisk nivå att få stora skälvan.. Men det mesta beror förstås på hur skadefria toppspelarna kan hålla sig. Ska däremot bli otroligt intressant med Champions League om några veckor för att se hur de står sig i den Europeiska konkurrensen.

Daniel: Hej Anna. Jag är av åsikten av kvinnor inte hör hemma bland herrfotboll. Se bara på den tjejen som sitter i studion på canal+. Jag tror helt enkelt att hon är där för att fylla en kvor. Vi lever i ett samhälle där man inte längre får fylla studion med maximal fotbollskunskap, utan det kvoteras in personer av kvinnligt kön för att jämna ut statistiken. Hur ställer du dig till sådana här påståenden? Mvh Daniel
Anna Brolin: Sådana här påståenden är sorgliga att de ens existerar. Hela debatten är sorglig att den ens existerar. Det i sig känns alldeles för förlegat. Alla mina kvinnliga kollegor är precis liga bra som mina manliga. Men jag skulle inte ens komma på tanken att jämföra eftersom jag inte kan stå för att ge debatten mer krut. "Hon" som sitter i Canal plus studion - vid namn Nora Strandberg sköter sitt jobb förträffligt och borde absolut inte bli ifrågasatt.

Daniel M: Vilken svensk spelare skulle du helst vilja se spela i något spanskt topplag?
Anna Brolin: Källström till Sevilla.. har ju alltid låtit lockande.. Men det vore även kul med en ung stjärna som Toivonen i något av topplagen. En svensk spelare i Real eller Barcelona vore ju förstår utopi.

Erik: Vilken klubb tycker du har tagit emot dig på trevligast sätt?
Anna Brolin: De små klubbarna är oftast de mest tillmötesgående som exempelvis Malaga. Där var det väldigt lättjobbat. Men i Sevilla har vi blivit fantastiskt bra mottagna av både Betis och Sevilla... Fick en liten känsla av att de tävlade om vem som tog hand om journalisterna bäst... Valencia är en av de storklubbar som är mest öppen, vilket alltid gör att våra reportage kan bli lite närmare.

kristoffer: Hallå Anna! Tror du att La Liga är avgjord redan nu ?
Anna Brolin: Det är hur som helst en mastodontuppgift för Real att knappa in. Du får lyssna på Raúls intervju på lördag 19:30 så får du höra hans åsikt om det hela. Men det skulle behöva ske något alldeles extraordinärt för att Barcelona skulle klappa ihop totalt. Men visst, utan Messi är de definitivt mer sårbara... Så länge han är skadefri så blir de svårstoppade. Med Messi på planen har Barcelona redan ett psykologiskt övertag på motståndaren eftersom de oftast snackas om en "Messiplan" inför varje drabbning och så går det mesta ut på att punktmarkera honom vilket gör att spelet öppnas upp på andra håll.

Alexandre: Vem har du varit mest nervös inför ett möte med?
Anna Brolin: Med Joan Laporta var det aningen nervöst. Inte för att han var speciellt jobbig att snacka med utan för att jag hade presschefer som bevakade alla mina frågor och alla hans svar... vilket såklart gjorde situationen aningen mer spänd.

Zlaru: Hur vanligt är det med kvinnliga fotbolls journalister i Spanien?
Anna Brolin: Det finns många kvinnliga fotbollsjournalister i Spanien. Även kvinnliga kommentatorer så där ligger dom aningen längre fram än oss.

Simon H: Du gör mycket reportage om spanien.. och La liga.. blir du aldrig sugen på att åka till Italien eller England och göra något där?
Anna Brolin: Spanien, England och Italien har ju alla högintressanta ligor. Så visst skulle jag gärna åka dit och göra reportage också. Nu råkar jag tala spanska bättre än italienska så det blir ganska naturligt. Sedan sänder vi ju 5 matcher varje helg vilket är ganska unikt att man gör. I Spanien är de flesta matcherna låsta och sänds inte öppet som vi gör i TV4 Sport. Flera spanjorer har därför blivit aningen avundsjuka på det svenska upplägget. Därav så känns det ganska naturligt att bevaka den spanska ligan lite extra. Sedan är det ju faktiskt Europamästarligan... Det ska man inte glömma.

Rusbeh: Anna, hur kom ni på idén om att du skulle åka till Spanien och bo där. Erkänn att det var din ide, det är ju semester på jobbet liksom
Anna Brolin: Jag kan känna mig lyckligt lottad som faktiskt haft chefer som föreslagit hela äventyret. Och visst jag älskar Spanien och skulle just nu inte vilja byte det här jobbet mot något. Fast semester är det inte riktigt och här måste man ju anpassa sig till alla lags träningstider vilket gör att det oftast blir lite jobb varje dag. Men det är ju så himla roligt så på det sättet kan det väl kännas lite som semester, Fast en otroligt hjärncells-stimulerande sådan.

Koffinho: Vad blev du mest imponerad över när du besökte Real Madrid?
Anna Brolin: Deras rigorösa säkerhetsupplägg och enormt stora träningsanläggning. Ingenting man knallar runt på en eftermiddag.

Jacke (Ubåtarna: Tjena Anna Tack för ett härligt program.... Skulle hemskt gärna vilja se ett program om "Ubåtarna" samt helst intervju med Mati Fernadez
Anna Brolin: Ytterligare ett reportage om Ubåtarna blir det garanterat i vår. Håll utkik i min blogg så vet du när det kommer hända.

Kalle: Tycker du att Raúl har varit eller är bland de 10 bästa i världen?
Anna Brolin: Han har definitivt varit bland de tio bästa i världen. Har man målrekordet i Champions League-sammanhang så hamnar man givetvis också bland topp tio genom alla tider.

Alex: Hej ! Vilken spelare skulle du helst vilja prata med som du itne har pratat med förrut ?
Anna Brolin: Puyol är en spelare som ganska ofta springer ifrån oss journalister i Mixed Zon. Han vill jag gärna intervjua. Pep Guardiola står också högt upp på listan liksom Pedja Mijatovic.

P: Hej! Gillar dina repotage väldigt mycket och ska bli härligt när det drar igång igen! Vilket lag kommer du göra reptage om under veckan?
Anna Brolin: Den här veckan som kommer blir det fokus på Barcelona-derbyt. Var ju otroligt dramatiskt sist så det finns en hel del att snacka om. Espanyol ska även bli intressant att ställa mot väggen... efter en urusel säsong. Ett spännande program kan jag definitivt lova.

Madrid: hej Anna, tror du Juande Ramos blir kvar nästa säsong? om inte vem skulle då ersätta?
Anna Brolin: Jag tror inte Juande Ramos blir kvar.. Det komme rju bli ett presidentomröstning och utgången på det kommer påverka tränarvalet. Just nu är den hetaste snackisen Ancelotti... Om Florentino Perez skulle bli president vilket de flesta tror.

Thomas: Fortsätt med dina repotage. Kul att se dem på en kall lördagkväll. hur länge jobbade du att få en intervju med Raul?
Anna Brolin: Väldigt länge... Ett första samtal redan i maj förra året.. Men det som krävdes var en fika med hans agent och sedan gick det snabbt. Men det är dom där genvägarna som kan ta tid att hitta.

Sebastian Lysel: vilken är den bästa matchen du har sett i Spanien?
Anna Brolin: Den här hösten är mötet mellan Sevilla-Barcelona en liten favorit. Innehöll det mesta.

fredrik: Hej! Hur kan du tala spanska? Har du bott i Spanien?
Anna Brolin: Jag har bott tre år på Mallorca, så därför kan jag prata spanska.

Moderator: Nu ska Anna jobba vidare på nästa Anna Brolins La Liga. Tack till alla som ställt frågor. Tyvärr hann inte Anna svara på alla.

Publicerad 2009-02-13 kl 20:50
Annons
Annons
Annons