Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Llorente bitter på media: ”Jag lämnar Athletic i sommar”

Foto: AP

Fernando Llorente

Fernando är ett av de hetare namnen i vinterns transfercirkus, men nu verkar det som att han stannar i Bilbao, i alla fall till i sommar.

Fernando Llorentes vara eller inte vara i Athletic Bilbao har varit en följetong som pågått sedan han bänkades i inledningen av säsongen efter att kontraktsförhandlingarna med Athletic bröt samman. Många har sedan dess tagit för givet att han skulle försvinna när transferfönstret öppnar i januari. Men under säsongen har Llorente gradvis kommit in från kylan med ett par starter och flera inhopp, och efter att Athletics president tidigare i höstas antytt att Llorente skulle kunna ändra sig så har det spekulerats i att landslagsanfallaren kanske skulle komma att göra en helomvändning och bestämma sig för att stanna i klubben.

Men, så ser det inte ut att bli. På en presskonferens på Athletics träningsanläggning Lezama bekräftade Bilbaoanfallaren Fernando Llorente själv att han kommer att lämna klubben i sommar, och gav sin syn på sommarens och höstens händelser.

- Först och främst vill jag klargöra att detta inte har med pengar att göra. Athletics erbjudande var oemotståndligt. Media har dock gjort det hela mycket svårare, media är en av anledningarna till den dåliga stämningen på planen och det är den som har fått mig att inte vilja förnya mitt kontrakt. Det, tillsammans med andra faktorer, sade Llorente

- Förhandlingarna har varit långa och från första början har jag inte velat att något ska komma ut, men det är inget jag skyller på Athletic. Ni i media har inte gjort det hela lättare eftersom det mesta som har kommit ut via media har varit lögner – det har fått opinionen att vända sig mot mig. Det har följt med in på planen och jag har blivit utbuad. Det finns delar av fansen som inte vil ha mig kvar, jag respekterar det, men jag känner mig fortfarande älskad av majoriteten av supportrarna, fortsatte Llorente som nu hoppas på en ny utmaning.

- Jag har vunnit EM och VM, jag har spelat i flera år på högsta nivå. Jag vill pröva på nya saker.

Var Llorente till slut hamnar står skrivet i transferstjärnorna, men Juventus har länge varit det hetaste tipset även om flera andra klubbar har nämnts i samband med Llorente.

Publicerad 2012-12-04 kl 16:48
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons