Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Matchen återupptas - Sevilla visar missnöje: "Har överklagat"

La Liga

En publikskandal ledde till att matchen mellan Real Betis och Sevilla fick brytas. 
Den kommer återupptas på söndagen - utan Joan Jordan som fortsatt är under observation.
Ett beslut som Sevilla inte är nöjda med, skriver klubben på sin hemsida. 

Foto: Bildbyrån

Första halvlek närmade sig sitt slut när Nabil Fekir slog en hörnspark direkt in i mål till 1-1. Real Betis-spelarna firade målet, medan flera av Sevillas spelare stod kvar i straffområdet. Då kastades ett föremål in på plan och träffade Joan Jordan i huvudet. Spelaren föll till marken, blev liggande i gräset och fick läkarvård.

Matchen avbröts efter skandalscenerna och snart stod det klart att den inte skulle spelas vidare under lördagen. Istället meddelade spanska fotbollförbundet att den skulle återupptas i dag, söndag klockan 16.00.

Jordan fördes till sjukhus efter händelsen och är fortsatt under observation. Det innebär att Sevilla kommer tvingas spela färdigt matchen utan sin nummer 8. Ett beslut som klubben inte är nöjd med och de uttrycker sitt missnöje i ett uttalande på sin hemsida.

ANNONS

"Sevilla FC önskar uttrycka sitt missnöje över beslutet att matchen mellan Real Betis och Sevilla fortsätter i dag bakom stängda dörrar. Sevilla har lämnat in en överklagan mot beslutet på söndagsmorgonen. I brevet menar klubben att om matchen återupptas i dag, kommer de inte kunna spela med spelaren som attackerades, då Joan Jordan måste förbli under observation av läkare", skriver de i uttalandet.

De meddelar även att överklagan har behandlats av en kommitté bestående av tre personer, där endast en höll med Sevilla och matchen kommer därför spelas som planerat. Sevilla menar även att de trots att de inte håller med om beslutet, kommer acceptera det av respekt för Copa del Rey-turneringen.

Publicerad 2022-01-16 kl 15:40
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från LaLiga, Serie A och UEFA Champions League.

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto