Messi matchhjälte i kaosderbyt

Spanien

Barcelona spelade 2-1 i Barcelona-derbyt mot Espanyol. Barcelona tryckte på matchen igenom men det var hemmalaget som tog ledningen i första halvlek i ett läge där Barcelonas målvakt Victor Valdes blivit knuffad.
Domaren Medina Cantalejo kompenserade det godkända målet när han i slutskedet av första halvlek tilldelade Espanyols Nené ett andra - och mycket tveksamt - gult kort.
Halvvägs in i andra halvlek utbröt oroligheter på läktaren och domaren avbröt matchen. När spelet återupptogs kvitterade Thierry Henry och kanske har det äntligen lossnat för fransmannen som haft det trögt i säsongsinledningen.

I den trettonde (!) tilläggsminuten - delvis på grund av spelavbrottet - fick Barcelona en tveksamt dömd straff och Leo Messi säkrade segern med matchens sista spark.