Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Messi och Ramos samlar lagkaptenerna i protest mot La Ligas USA-flytt

La Liga 2018-08-22 kl 13:58

Sergio Ramos och Lionel Messi kommer att hålla ett möte med resterande lagkaptener i La Liga i protest mot ligans beslut att flytta en match till Nordamerika.
- Detta påverkar det viktiga med fotbollen, skriver spelarfacket i ett pressmeddelande.

Foto: Bildbyrån

Mötet mellan La Ligas lagkaptener hålls senare på onsdagen i den spanska huvudstaden. Därefter kommer spelarfackets ordförande David Aganzo meddela vad kaptenerna kommit överens om.

"Ett möte mellan kaptenerna och klubbarnas representanter kommer att hållas för att diskutera flera direkt oroväckande punkter. Spelarfacket och spelarna har svårt att förstå beslutet att La Liga ska börjas spelas i USA", skriver spelarfacket i ett pressmeddelande.

"Spelarna har kontaktat facket och har varit väldigt förvånande och besvikna över att beslutet har tagits över deras huvuden - trots att det direkt påverkar dem. Det här beslutet kommer att resultera supportrarna från spelarna ytterligare. Det förstör delar av fotbollen.

ANNONS

I förra veckan slog nyheten ner som en bomb: Mediabolaget Relevant hade kommit överens med La Liga om att spela en ordinarie ligamatch i Nordamerika.

- Detta är ett stort steg i utvecklingen för en växande sport som fotboll i USA. Detta unika samarbete kommer att göra det möjligt för miljontals fotbollssupportrar i Nordamerika att uppleva fotboll i världsklass, sa Relevants ägare Stephen Ross, som även äger NFL-laget Miami Dolphins, då enligt Mirror.

Tidningen menade att det sannolikt rörde sig om någon av de spanska storklubbarna - men uteslöt samtidigt El Clasico mellan Real Madrid och Barcelona.

Ligapresidenten Javier Tebas menade att beslutet var en del i deras försök att "etablera den spanska fotbollen utomlands".

- Vi vill sprida passionen för fotbollen världen över. Det här avtalet kommer säkerligen göra La Liga och det vackra spelet mer populärt i USA och Kanda, sa Tebas.

ANNONS

LÄS: Klart: La Liga spelas i Nordamerika: "Real Madrid och Barcelona prioriteras"


Texten uppdateras...

Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från LaLiga, Serie A och UEFA Champions League.

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto