Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SPANIEN

Messi självkritisk efter tungt 2014: "Måste ändra bilden av mig själv"

Foto: SCANPIX

BARCELONA. Lionel Messi är självkritisk efter att 2014, året då han skulle vinna VM-guld, istället blivit ett år fullt av besvikelser.
- Efter ett år med problem måste jag ändra på bilden av mig själv, säger argentinaren under ett Adidas-evenemang i Barcelona.

2014 var inget bra år för Barcelona och 2015 startade ännu sämre, när man överraskande förlorade borta mot Real Sociedad. Förlusten i San Sebastian blev dock en väckarklocka som enligt lagets storstjärna Lionel Messi fick spelarna att ta en rejäl titt på sig själva och skärpa till sig.
- Sedan matchen på Anoeta har lagets attityd förändrats, vår motivation och sättet vi går ut på planen är annorlunda. Hur vi pressar, vinner tillbaka bollen och hur vi behåller den, det är inte som det var innan. Efter Anoeta ville laget ändra på den bild vi gett oss själva vilket vi har lyckats med, man kan verkligen se skillnaden, säger Messi.

Förändringen är tydlig och efter det som i spansk media målats upp som en kris har Barcelona nu gått som tåget i såväl den spanska cupen som ligaspelet.
- Just nu spelar vi på en väldigt hög nivå men vi har ännu inte vunnit något och de kommande månaderna kommer vara viktiga. I Barça är det din skyldighet att kämpa för varje titel och i fjol lyckades vi inte vinna en enda, något vi hoppas göra i år.

Messi insisterar att laget hållit kvar i Barças filosofi men att man under Luis Enrique även lärt sig ett nytt sätt att spela på.
- Vi har två stilar som vi kan växla mellan. Med snabbheten vi har i anfallet så kan vi spela ett kontringsspel och dra nytta av det utrymme som motståndarna lämnar eller så kan vi spela på vårt vanliga sätt. Vi har inte förlorat Barçafilosofin med tålamod och korta passningar.

Trots VM-final och 41 mål på 46 matcher så blev 2014 en besvikelse för Lionel Messi. Ett år utan titlar och fullt med skador. Samtidigt har argentinaren utanför planen haft problem med skatter som gått obetalda. 2015 hoppas Barçastjärnan kan se annorlunda ut.
- Fjolåret var inte det bästa för mig, det var en hel del problem. Därför ville jag starta det nya året på bästa möjliga vis. Det har varit flera problem både på och utanför planen. Utmaningen har varit att ändra på den bild av mig som jag målade upp under fjolsäsongen och återvända till den jag varit tidigare år, säger Lionel Messi under ett evenemang med Adidas.

Publicerad 2015-02-20 kl 16:25

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER