Getafe
Valencia
STREAMA PÅ SÖNDAG

Både Real Madrid och Atletico Madrid plockade tre poäng vardera i sina möten under helgen. Detta innebar dessutom att Atletico hamnade på samma poäng som Barca, som nu var tvingat att ta poäng mot Valencia om de skulle hålla laget bakom sig i tabellen.

Det var Barcelona som tryckte på i den första halvleken. Valencia hade inte mycket alls, men det skulle ändå bli bortalaget som överraskande tog ledningen. Januarivärvningen Guilherme Siqueira motade ett skott som styrdes i mål av Ivan Rakitic, vilket innebar en riktig kalldusch för hemmalaget.

Och det skulle bli än värre för katalanerna. På övertid i den första halvleken hittade Parejo in med bollen till Santi Mina. Den spanske talangen kunde med ett välplacerat skott sätta 2-0 vid Bravos bortre stolpe.

Barca skulle dock komma tillbaka. I den 62:a minuten kunde ingen mindre än Leo Messi sätta reduceringen. Efter ett inspel från vänster av Jordi Alba kunde argentinaren, för ovanlighetens skull, sätta 1-2 med högerfoten. Målet var också Messis 500:e i karriären och det kändes säkerligen bra för anfallaren som har gått mållös i de senaste fem matcherna.

Barcelona radade upp chanserna i slutet men Diego Alves spikade igen totalt och gjorde flera fina räddningar. Matchen slutade 2-1.

Barcelona: Bravo; Sergi Roberto, Pique, Mascherano, Alba; Rakitic, Busquets, Iniesta; Messi, Suarez, Neymar

Atletico: Diego Alves; Siqueira, Mustafi, Abdennour, Barragan; Andre Gomes, Enzo Perez, Parejo, Fuego, Mina; Rodrigo.