Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Miljardären får inte köpa Valencia

Foto: Scanpix

BARCELONA. Peter Lim kommer inte bli Valencias nya ägare. Bankia som är de som i slutändan avgör vem som får möjligheten att köpa klubben har valt att inte ta med Peter Lim i den andra fasen av försäljningsprocessen.

I sitt bud erbjöd Peter Lim att betala 90 miljoner euro i aktier, 120 miljoner euro för det lån klubben har hos Bankia samt 40 miljoner euro för klubben att spendera under transferfönstret. Däremot så lämnade Lim inte in några dokumentationer som fullföljde de 14 krav som konsultföretaget KPMG krävt. Något som enligt den spanska tidningen Marca gjorde att Bankia valde att inte överväga Lims bud.

Lim har tidigare försökt köpa engelska Liverpool, Middlesbrough, skotska Rangers och  spanska Atlético Madrid - men misslyckats. Enligt rapporter som tidigare gjorts i spansk media kommer han nu gå tillbaka och leta i Premier League efter ett lag att investera sina pengar i.

I Valencia har Bankia valt ut de investerare som kommer få möjligheten att köpa klubben. Banken har tillsammans med KPMG valt ut de bästa kandidaterna, en vecka efter det att de fått ett “flertal” bud från olika investerare.

Vilka investerare det rör sig om är idag oklart men det har tidigare rapporterats om att det kan vara en Britisk investerar fond “Qatari Investment Authority” och ett amerikanskt företag Texas Pacific Group (TPG).

Publicerad 2014-01-25 kl 08:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons