Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Neymars öde avgörs i rätten

Foto: Bildbyrån

Neymars överklagan hjälpte föga.
Nu ska fallet med Barcelonas värvning av brassen tas upp i rätten, det skriver spanska AS.

Det var under 2013 som Barcelona deklarerade att man gjort klart med supertalangen Neymar från brasilianska Santos. Men efter att övergången rotts i hamn har det brasilianska investmentbolaget DIS valt att stämma parterna. Anledningen är att man ansett att man inte fått en så stor del av övergångssumman som haft rätt till.

DIS hävdar att parterna inte redovisat den korrekta summan för övergången och att man därför gått miste om en summa pengar. Neymar, Barcelona, Santos men även bolaget som ägs av Neymars föräldrar överklagade beslutet till Spaniens högsta domstol, men de har nu valt att avslå överklagan, det skriver spanska AS på måndagen. Beslutet går inte att överklaga till någon annan instans och det innebär att målet kommer att avgöras i rätten.

I de officiella siffrorna gick att läsa att övergången för Barcelonas del kostade 530 miljoner kronor. Enligt domstolens uppgifter rörde det sig dock om 770 miljoner. DIS ägde 40 procent av rättigheterna till Neymar.

AP skriver att Neymar riskerar två års fängelse och närmare 10 miljoner dollar i böter, motsvarande 89 miljoner svenska kronor, om han döms.

Publicerad 2017-02-20 kl 20:02
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons