Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SPANIEN

Officiellt: Messi förlänger med Barcelona - uppges bli Europas bäst betalda spelare

Foto: Bildbyrån/FC Barcelona

Lionel Messi blir Barcelona trogen även i framtiden.
Barcelona går ut med att den argentinska storstjärnan skrivit på ett nytt kontrakt.

Lionel Messi har spelat för Barcelona sedan han var blott 13 år gammal. Hans tidigare kontrakt skulle gå ut nästa sommar, men nu har Barcelona gjort klart med en förlängning av superstjärnans kontrakt.

Precis som det skrivts om i flera spanska medier kommunicerar nu Barcelona att Messi kommer förlänga sitt kontrakt till sommaren 2021. Kontraktet kommer dock att skrivas på först om ett par veckor, då Messi återvänder till Barcelona för att starta försäsongen.

"Klubben är väldigt glad både över förlängningen och förtroendet från Messi, historiens bästa spelare, som har spelat hela sin professionella karriär i Barça och som har lett laget till en era av otrolig framgång, vilket inte sett någon motsvarighet någonsin i världsfotbollen", skriver klubben på sin hemsida.

Utköpsklausulen uppges enligt flera spanska medier ligga på 300 miljoner euro, vilket motsvarar ungefär 2,9 miljarder svenska kronor. Det nya kontraktet uppges även ge Messi en årslön på 340 miljoner kronor, vilket i sådana fall gör honom till europas bäst betalda fotbollsspelare och världes tredje bäst betalda, endast slagen av Ezequiel Lavezzi och Carlos Tevez i Kina.

Messi har hittills hunnit göra 585 framträdanden för Barcelonas A-lag, på vilka han gjort 510 mål och 231 assist.

Publicerad 2017-07-05 kl 11:33

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER