POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SPANIEN

Pep Guardiolas sorg - kunde inte fira när Bayern vann: "Tito var mer än en vän"

Foto: Eurosport

Efter Tito Vilanovas bortgång kunde Guardiola inte fokusera när Bayern München vann.

- Jag hade svårt att följa matchen, Tito var mer än en vän för mig, säger Guardiola på presskonferensen efter matchen.

Bayern München besegrade under lördagseftermiddagen Werder Bremen med hela 5-2.

Men medan spelarna firade målen på planen satt Guardiola på bänken och stirrade ner i marken.

Dagen innan matchen mot Bremen hade den tragiska nyheten om Tito Vilanovas bortgång kommit. En nyhet som tagit Josep Guardiola hårt vilket syntes under lördagens match.

- Det var svårt för mig att följa dagens match, Tito var mer än en vän för mig, säger Guardiola efter matchen enligt InsideSpanishFootball.com

Inför matchen ställde de båda lagen upp för en tyst minut. Bayern Münchens spelare och ledare bar svarta sorgeband och det var tydligt att Guardiola var djupt rörd. Under matchen skulle Bayerntränaren befinna sig i sin egen värld.

På presskonferensen efter matchen uttryckte Guardiola sina sympatier till Vilanovas familj.

- Jag tänker på hans far Joaquim, mor Maria Rosa, fru Montse, dotter Charlotte och hans son Adria. Till hela hans familj vill jag uttrycka mina djupaste kondoleanser, från min föräldrar, min familj och mina bröder, säger Guardiola under presskonferensen.

Tito var en av Guardiolas närmaste vänner och Bayerntränaren uttryckte att han aldrig kommer bli av med sorgen.

- Vi var unga. Vi ville äga världen och det gjorde vi. Allt jag kan säga är att den sorg jag bär nu kommer vara med mig för resten av mitt liv.

Guardiola träffade Tito Vilanova för första gången på FC Barcelonas ungdomsakademi La Masia, där de delade en våningssäng och den två år äldre Tito Vilanova blev en förebild för Josep Guardiola.

- Det var en livserfarenhet att få dela så många år med honom, både professionellt och inom vår vänskap. Vi kände varandra från det att vi var tolv, 13 år.

Senare, i vuxen ålder, tog de två vännerna tillsammans över FC Barcelonas B-lag 2007-08 för att ett år senare ta över A-laget.

- Han hjälpte mig mycket. Jag är här i München idag tack vare det jobb vi gjorde tillsammans, vi lärde oss tillsammans.

Tillsammans vann Josep Guardiola och Tito Vilanova uppflyttning till tredjedivisionen med FC Barcelonas B-lag och 14 titlar med klubbens A-lag.

- Vi har gått igenom mycket, vi har vunnit tillsammans, vi har förlorat tillsammans, det är en svår situation för hela familjen. Mina djupaste kondoleanser till dem, säger Josep Guardiola enligt InsideSpanishFootball.com

Enligt spanska tidningen El Mundo Deportivo flyger Guardiola till Barcelona under lördagskvällen för att förmedla sina kondoleanser till Vilanovas anhöriga. Han förväntas däremot inte delta under den religiösa ceremoni som kommer hållas under måndagen. Eftersom Bayern München möter Real Madrid i Champions League semifinalen på tisdag kväll.

Publicerad 2014-04-26 kl 20:33
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå