POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Piqué om stjärntrion: "De har en speciell relation"

Foto: Scanpix

BARCELONA. Anfallstrion har tagit Barcelona från kris till succé på bara några månader.
- Messi, Suárez och Neymar har en speciell relation utan någon antydan till avundsjuka, säger Gerard Piqué i en intervju med Uefa.

Under den senaste veckorna har Barcelona tagit över ligaledningen från Real Madrid, avancerat till final i den spanska cupen och kvartsfinal i Champions League. Mycket av den senaste tidens framgång menar Gerard Piqué har att göra med en speciell relation hos lagets anfallstrio: Messi, Suárez och Neymar.

- De är tre av de bästa spelarna i världen och de har en speciell relation. De förstår varandra helt perfekt. Där finns ingen antydan till någon avundsjuka emellan dem och det kan du se på planen i deras prestationer, säger mittbacken.

Bytte positioner
Under sina första matcher med Barcelona spelade Suárez på kanten medan Messi tog platsen centralt i anfallet. Piqué menar att laget blev bättre när de två anfallarna i november bytte positioner.

- Leo läser spelet perfekt för han är väldigt intelligent. Han känner sig säker i att börja på kanten och det ger Luis [Suárez] chansen att spela i mitten, hans ideala position. Jag tror att det är det rätta beslutet för laget har blivit bättre, Messi är bättre än någonsin och Suárez ger oss mål.

Barcelonas spelstil är alltid ett populärt samtalsämne och vissa menar att laget under Luis Enrique har en annan spelstil än tidigare, något Piqué inte håller med om.

- Stilen är densamma som alltid men vi har förfinat den mer och lärt oss att spela matcher som vi tidigare hade problem med. Jag har aldrig sett ett Barcelona-lag som inte styrde spelet, som inte hade bollinnehavet, stilen är densamma som alltid.

"Förälska sig i klubben"
Gerard Piqué har varit medlem i FC Barcelona sedan dagen han föddes. Hans söner Milan och Sasha skrevs även de in i klubben samma dag som de föddes och till Uefa berättar mittbacken om klubbens betydelse.

- När du går till arenan (som liten) så börjar du lite i taget att förälska dig i klubben och dess historia. När Milan ska sova vill han bara höra Barça hymnen och det är då du ser hur viktig del det [klubben] är i våra liv och det har förts vidare genom generationer, säger Piqué till Uefa.

Publicerad 2015-03-27 kl 17:08
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå