Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Rakitic presenterad i Barcelona - tårfyllt farväl i Sevilla

Foto: AP

Ivan Rakitic

Ivan Rakitic har skrivit på ett femårskontrakt och presenterats i Barcelona.

- När Barça ringde sa jag "ja" lika snabbt som på min bröllopsdag, säger Raktitic under presentationen i Barcelona.

Övergången från Sevilla till Barcelona blev klar mitt under VM och efter att Kroatien åkt ur mästerskapet kunde Ivan Rakitic under tisdagen presenteras i Barcelona.

Men innan det var dags för presentationen i Katalonien tog spelaren farväl av Sevilla som han spelat för under tre säsonger. På måndagen hölls ett farvälevenemang på Sanchéz Pizjuán i Sevilla där spelaren tog farväl till supportrarna.

Med tårar i ögonen under sin sista presskonferens i Sevilla tackade Rakitic för tiden i klubben.

- Sevilla var alltid mitt förstaval. Men nu har jag beslutat att ta ett nytt steg i min karriär och ta möjligheten att kämpa för fler titlar. Förra året lämnade flera av mina lagkamrater, men jag stannade för jag ville nå framgång här. Nu har tiden kommit för mig att lämna. Detta är ett "vi ses", i framtiden vill jag bo här för det är här min familj är, och det är här Sevilla är, som också är min familj.

Senare under måndagen flög kroaten till Barcelona och under tisdagen presenterades han på Camp Nou.

-Jag kommer till FC Barcelona för att skriva min historia, jag är hungrig, motiverad och redo att jobba hårt för att bli en bättre spelare.

Raktic poängterade under presskonferensen vikten av att ha en bra relation med sin tränare.

- Jag har pratat med Luis Enrique under VM. Han är min chef nu och det var väldigt viktigt för mig att höra ifrån honom. Jag kan spela som defensiv mittfältare eller var som helst. För mig är det viktigaste vad tränaren vill. Det som är bäst för laget är också bäst för mig.

Efter tre imponerande säsonger i Sevilla var det många klubbar som ville värva Raktic, men för kroaten fanns det bara en klubb.

- När Zubi 8sportchefen Andoni Zubizareta) ringde svarade jag "ja" lika snabbt som jag gjorde på min bröllopsdag. Jag vill ta ett steg framåt i min karriär, nu är det upp till mig och hur hårt jag jobbar. Jag vill tacka de andra klubbarna för att de visade intresse för mig. Men för mig existerade bara Barça.

I Barcelona får Rakitic nummer fyra som tidigare bland annat burits av Josep Guardiola.

- Det är en ära och det är speciellt att få bära Guardiolas nummer fyra, han är en förebild och han skrev historia i klubben både som spelare och tränare. Därför gick det snabbt att välja den tröjan.

Landsmannen Luka Modric försökte få Rakitic till Real Madrid, men utan framgång.

-Jag pratade med Modric och han ville spela med mig, men jag bestämde något annat. Vi är bra vänner och han önskade mig lycka till.

Under presskonferensen hyllade han även sina nya lagkamrater.

- Alla som har spelat mot Xavi, Busquets och Iniesta vet att de är förebilder. Messi och Neymar är otroliga, de kan göra en dålig pass till en bra. Jag hoppas att vi kan göra varandra bättre. Det finns bara en Messi i världen, att få spela med honom fyller mig med glädje, säger Ivan Rakitic under presskonferensen.

Publicerad 2014-07-01 kl 15:06
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons