Ramos: "Jag borde tagit det röda i femte minuten"

La Liga

Real Madrid avgjorde mötet med Barcelona med tio man sedan Sergio Ramos blivit utvisad.
- Hade jag vetat att vi skulle vinna med tio man så hade jag tagit det röda redan i femte minuten, säger Ramos.

Matchminut 83 och resultattavlan visar 1-1 sedan Karim Benzema konstsparkat in Real Madrids svar på Gerard Piques 1-0-mål.

Då gled Sergio Ramos bakifrån in mot Luis Suarez fötter och domaren kunde inte annat än att visa spanjoren hans andra gula kort för kvällen.

Ett decimerat Real Madrid lät sig dock inte nedslås och med fem minuter kvar att spela höll sig skytteligaledaren Cristiano Ronaldo framme och sköt in det matchvinnande målet på Camp Nou.

Med facit i hand är inte Ramos särskilt ångerfull för utvisningen, snarare tvärtom.

- Hade jag vetat att vi skulle vinna med tio man så hade jag tagit det röda redan i femte minuten, säger Ramos enligt Goal.

I och med segern har Real Madrid revanscherat sig något för den smärtsamma 4-0-förlusten mot Barca på Santiago Bernabeu i höstas.

- En av de bästa sakerna med fotboll är att du förr eller senare för chansen att revanschera dig. Våra fans behövde den här segern efter så mycket lidande och det var viktigt för oss att lämna Camp Nou med huvudet högt och vetskapen om att vi gjort vårt bästa, säger Ramos.

Vidare försäkarar Ramos om att Real inte gett upp titelhoppet och att det fortfarande finns mycket att spela för den här säsongen.

- Den här segern stärker vårt självförtroende och vi kommer fortsätta att jobba hårt för att åstadkomma något stort den här säsongen. Vi är på rätt väg.

Real Madrid är med sju omgångar kvar att spela sju poäng bakom serieledande Barcelona och marängerna är även framme i kvartsfinal i Champions League där de ställs mot Wolfsburg.

Se Zidanes presskonferens efter El Clasico-mötet i spelaren ovan.

Publicerad 2016-04-03 kl 13:30