Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Real får värva redan i sommar - straffet förkortas

Foto: Scanpix

Positiva besked för Zidane och Real Madrid

Två fönster blev bara ett.
Redan till sommaren får Real Madrid åter värva spelare.
Det beslutade idrottens skiljedomstol i dag.

Det var i januari i år som Fifa beslutade att Real Madrid skulle straffas med förbud mot att värva spelare under två transferfönster. Straffet kom efter att man brutit mot reglerna för köp av minderåriga och skulle inletts i somras.

Men Real Madrid överklagade domen till CAS, idrottens skiljedomstol, och på tisdagen skriver klubben på sin hemsida att straffet reducerats till ett transferfönster. Det innebär att klubben redan till sommaren får tillåtelse att åter värva spelare.

”Beslutet belyser orättvisan i den första avstängningen, samtidigt som klubben beklagar att CAS inte hade modet att ändra beslutet i sin helhet.”, skriver klubben i ett uttalande på sin hemsida.

Beslutet kom alltså redan i januari i år, men efter att Real, men även Atletico som fått samma straff, överklagade till CAS tilläts man värva spelare under sommaren.

Nu står det alltså klart att det bara blir i det kommande januarifönstret som den spanska storklubben stoppas. Dessutom sänks bötesbeloppet från 3,2 till 2,4 miljoner kronor, det skriver TT.

Publicerad 2016-12-20 kl 12:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons