Real Madrid upp i serieledning – vann huvudstadsderbyt

La Liga

Real Madrid kontrollerade stora delar av matchen – och vann torsdagens huvudstadsderby mot Getafe. Klubben går därmed upp i serieledning.

4:43

Avbryt
Försök igen

Real Madrid inledde intensivt – och efter 14 minuter gav det utdelning. Lucas Vazquez serverade ett inlägg till Mato Joselu som inte gjorde några misstag, och 1-0 var ett faktum.

- Ett jättefint anfall hela vägen, sa kommentatorn i TV4 Plays sändning.

Real fortsatte ha kontroll på matchen under den första halvleken, men någon utökning innan domaren blåste av för halvtid blev det inte.

Andra halvlek fortsatte i samma takt. Real Madrid kontrollerade spelet och fick en rad chanser, och i matchminut 56 utökade ”Los Blancos”. Joselu höll sig framme än en gång och placerade behärskat in 2-0.

Resten av den andra halvleken blev aldrig riktigt intressant. Getafe kom aldrig nära, och med relativ enkelhet kunde Real Madrid städa av matchen.

Resultatet innebär att Real Madrid går upp i serieledning i La Liga. De ligger nu på 57 poäng, två poäng före ligatvåan Girona.

Getafe: Soria – Suarez, Duarte, Alderete, Alvarez – Carmona, Djene, Milla, Maksimovic – Greenwood, Mayoral.

Real Madrid: Lunin – Mendy, Nacho, Rüdiger, Vazquez – Modric, Tchouameni, Valverde, Bellingham – Vinicious Jr, Joselu

Publicerad 2024-02-01 kl 23:09