Copa del Rey

Real Madrid blev i kväll utslaget ur Copa del Rey.
Atlético Madrid vann med 4-2 - efter en förlängningsrysare.

Real Madrid och Atlético Madrid gjorde under torsdagskvällen upp i ett derbymöte i åttondelsfinal på Metropolitano Stadium i Copa del Rey.

Real Madrid var nära att få en drömstart, då Jude Bellingham dribblade sig fram i straffområdet, men sköt i ribban, och i stället var det Atlético som fick fira först.

Rodrigo De Paul satte i den 39:e minuten in bollen i straffområdet, där Antonio Rüdiger av misstag nickade fram Samuel Lino till 1-0. Men Atlético fick inte vara i förarsätet länge, då Luka Modric i den 46:e minuten slog en frispark, som målvakten Jan Oblak sjabblade in i eget mål till 1-1 i halvtid.

Oblak var samtidigt inte ensam om att stå för en målvaktstavla den här kvällen, det skulle bli ytterligare en, men där Real-keepern Andriy Lunin blev olycklig. Lunin slängde sig efter bollen och slog till den på Rüdiger, vilket gjorde att Alvaro Morata sedan kunde trycka in 2-1 från nära håll mot sin tidigare klubb.

Atlético såg länge ut att gå mot seger, men i den 82:a minuten kvitterade Joselu för Real Madrid, och därmed gick matchen till förlängning.

Antonio Griezmann visade väl under förlängningen åter sitt värde för Atlético, och tryckte upp bollen i nättaket till 3-2. Till slut vann Atlético med 4-2, och därmed blev Real Madrid utslaget ur turneringen.

Atlético Madrid: Oblak - Gimenez, Witsel, Hermoso - Llorente, De Paul, Koke, Niguez, Lino - Morata, Griezmann.

Real Madrid: Lunin - Carvajal, Rüdiger, Nacho, Mendy - Valverde, Camavinga, Modric - Bellingham - Rodrygo, Vinicius Junior.