Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN
10å

Spansk press rasar mot Guldbollens boss

MADRID. Spansk press rasar mot Denis Chaumier, direktör för France Football, efter dennes uttalanden om att Iker Casillas aldrig kan vinna guldbollen.

Samtidigt som France Footballs lista över kandidaterna till årets guldboll blev officiell, men knappt en och en halv månad kvar till utdelningen, hävdade tidningens direktör att Iker ”Casillas aldrig kommer att vinna guldbollen”.

Denis Chaumiers uttalandena i den franska TV-kanalen TF1 har fått den Madridbaserade pressen att se rött.

Real Madrids målvakt Iker Casillas har den senaste säsongen vunnit den Spanska Ligan, fått utmärkelsen Zamora (minst insläppta ligamål) och var en kugge i landslaget som vann sommarens EM i Österrike och Schweiz.

Trots det har mannen som slutligen delar ut priset redan avfärdat spelarens möjligheter att vinna trofén, och spansk press anser därmed att Denis Chaumier också försöker påverka omröstningen.

Den Madridbaserade sporttidningen Marca skriver tillexempel att ”direktören för France Football har med dessa ord begått ett allvarligt misstag”, och fortsätter:

Han, som delar ut priset, är förbjuden att tala om kandidaterna. Med orden har tidningens direktör avfärdat Casillas möjligheter att vinna guldbollen, och därmed kan han också ha influerat jurymedlemmarnas beslut.

Enligt Spaniens största sporttidning är det i själva verket ”redan klart” att Premier League och Champions Leaguevinnaren Cristiano Ronaldo kommer att få priset, och måste få det, för att posera med trofén på den franska publikationens omslag.

I enlighet med den spanska konspirationsteorin är det nämligen viktigt att ”portugisen, som har en större kommersiell och medial pondus, kan hjälpa till att sälja fler nummer av tidningen” France Football.

Publicerad 2008-10-21 kl 13:28
Annons
Annons
Annons