Storspelade Navas var skillnaden när Real slog Celta Vigo

La Liga

Efter storspel från Kaylor Navas tog Real Madrid en tung bortaseger i toppmötet med Celta Vigo.
John Guidetti byttes in med sju minuter kvar att spela i matchen som slutade 1-3.

Det var ettan mot tvåan när Celta Vigo under lördagen tog emot Real Madrid på Estadio de Balaídos.

Fint framspelad av Lucas Vazquez såg Cristiano Ronaldo med ett välplacerat avslut till att öppna målskyttet för Real Madrid i den åttonde minuten.

I mitten av den första halvleken ökade sedan Danilo på till 2-0 för gästerna som mycket tack vare en storspelande Keylor Navas höll tvåmålsledningen till halvtidsvilan.

Med halvtimmen kvar att spela blev sedan Celta Vigos uppförsbacke än brantare då Gustavo Cabral visades ut efter att ha dragit på sig sitt andra gula kort.

John Guidetti då?

Den svenske landslagsanfallaren byttes in i den 83:e minuten och bara två minuter senare hade Nolito reducerat till 1-2 för ett heroiskt kämpade Celta.

Det ljusblå hemmalaget tryckte sedan på för ett kvitteringsmål, men en för dagen briljant Navas släppte inte fler bollar förbi sig. I stället punkterade Marcelo definitivt matchen med gästernas tredje mål för dagen i den 95:e minuten.

I och med segern rycker serieledande Real Madrid ifrån Celta Vigo som förlorde för första gången i ligaspelet den här säsongen.

Så startade lagen:

Celta Vigo: Sergio - Hugo Mallo, Sergi Gomez, Cabral, Jonny - Wass, Augusto, P. Hernandez - Orellana, Aspas, Nolito.

Real Madrid: Navas - Danilo, Varane, Ramos, Marcelo - Casemiro, Kroos, Modric, Vasquez, Jesé, Ronaldo.