Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Straffet fastställt - Messi skyldig till skattebrott

Foto: TT.

Lionel Messi döms för skattebrott.
Högsta domstolen fastställde på onsdagen straffet på 21 månaders fängelse.
Argentinaren slipper dock faktisk fängelsetid då straffet är under två år.

På onsdagen fastställde den spanska högsta domstolen Lionel Messis straff. Messi döms för tre olika skattebrott till villkorligt fängelsestraff i 21 månader. Messi fick därmed inte gehör för sin överklagan och straffet är definitivt.

Enligt tidningen Marca har Messi undvikit att betala skatt mellan åren 2007 och 2009. Summan uppgår till cirka 40 miljoner svenska kronor.

Tidningen Publico skriver dock att Messi inte kommer att sitta av någon faktisk tid i fängelset då straffet är under två år. Förutom den villkorliga fängelsedomen bötfälls dessutom Messi med två miljoner euro (cirka 20 miljoner kronor). Hans far Jorge får samma straff men ett mindre bötesbelopp (cirka 13 miljoner kronor).

I januari dömdes Leo Messis lagkamrat i Barcelona och landslaget, Javier Mascherano, även han till fängelse för skattebrott. Domen var på ett år och inte heller Mascherano kommer att sitta av sitt straff i fängelse.

Även klubbens tidigare president, Sandro Rosell, har hamnat i trubbel med rättvisan. Rosell greps under gårdagen misstänkt för peningtvätt relaterat till affärer kring tv-rättigheter för det brasilianska landslaget.

Publicerad 2017-05-24 kl 13:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons