SVENSKKOLLEN: Zlatans stora show i Frankrike

Ligue 1

Zlatan hade stor show, Sebastian Larssons Sunderland ser ut att rädda kontraktet i England, samtidigt som fler U21-spelare hamnat i frysboxen inför sommarens mästerskap. Här är veckans svenskkoll!

Azerbaijan

Qabala FK

Ricardinho – 17/0
Fanns med från start i helgen och spelade 90 minuter när Qabala bortaslog Sumqayit med 2-0. Kan säkra en europaplats nästa vecka då det bara återstår två omgångar av den azerbaijanska ligan.

Belgien

Standard Liege

Jiloan Hamad – 6/1
Säsongen är över för mittfältaren som skadad knät under en träning och blir nu borta i tre månader.
”Jag önskar att det var annorlunda” skrev han på Twitter.

Cypern

Anorthosis Famagusta

Markus Holgersson – 28/0
Holgersson startade som mittback för sitt Anorthosis men kunde inte förhindra en förlust borta mot Omonia Nicosia med 1-2.

AEL Limassol FC

Maic Sema – 10/3
Startade i hemmamatchen mot Ethnikos Achnas FC och spelade 90 minuter. Laget förlorade däremot med 2-1 och missade chansen att även teoretiskt säkra nytt kontrakt.

Danmark

Randers FC

Karl-Johan Johnsson – 27/0, 13 nollor
Stod för sin 13:e nolla i helgen då Randers vann hemma mot Nordsjalland med 2-0. Svensken fick tre skott på sig och stoppade allt.

Joel Allansson –6/0
Inbytt med tio minuter kvar att spela i matchen mot Nordsjalland där Randers segrade med 2-0.

Mikael Ishak – 22/10
Avstängd efter att ha tagit rött kort senaste mot Midtjylland.

Viktor Lundberg – 25/6
Blev målskytt för sitt Randers i helgen då han gjorde det andra målet i 2-0-segern hemma mot Norsjalland. Lundberg blev inbytt i den 71:a matchminuten och behövde bara sex minuter på plan innan han gjorde sitt mål. Den förre AIK-mittfältaren tryckte på ett skott som målvakten inte kunde hålla utan tappade snöpligt in den i mål,
se målet här.

FC Midtjylland

Johan Dahlin – 10/0, 4 hållna nollor
Stod i mål när laget överraskande förlorade borta mot Odense med 3-1. Fick släppa in de första målet redan efter två minuter och hade ingen rolig dag på jobbet. Det var lagets första förlust i år.

Petter Andersson – 18/3
Spelade från start men tvingades kliva av redan efter en kvart med smärtor i knäet.

Kristoffer Olsson – 6/0
Fanns inte med i truppen mot Odense.

FC Köpenhamn

Johan Wiland – 0/0
Tredjemålvakt i FCK och får inte speltid just nu.
Öppnade förra veckan upp för en flytt hem till Sverige.

Ludwig Augustinsson – 10/1
Har ikväll bortamatch mot Vestsjelland.

Per Nilsson – 13/0

Mikael Antonsson – 22/0

Ålborg BK

Rasmus Jönsson – 10/0
Satt på bänken under hela matchen mot Bröndby utan att få komma in.

Andreas Blomqvist – 1/0
Fanns inte med i matchtruppen mot Bröndby.

Bröndby IF

Johan Elmander – 16/1
Har forttfarande problem med ett lår och missade därför söndagens match mot Ålborg.

Johan Larsson – 10/2
Målskytt när Bröndby spelade 1-1 hemma mot Ålborg. Laget såg länge ut att gå mot en seger men ett självmål ställde till det för hemmalaget. Larsson spelade nittio minuter.

FC Nordsjälland

David Moberg Karlsson – 22/4
Efter att förra veckan blivit utbytt i paus fick Moberg-Karlsson börja på bänken i förlustmatchen borta mot Randers. Svensken kom ändå in 75:e minuten men lyckades inte förändra matchbilden genom några poäng.

Esbjerg fB

Erik Friberg – 8/1
Startade på innermittfältatet när Esbjerg tog en 5-2-seger hemma mot ligajumbon Silkeborg. Svensken spelade hela matchen och hjälpte Esbjerg ta en viktig i seger då laget kämpar för att hänga kvar i den danska högstaligan.

Robin Söder – 20/4
Satt på bänken under hela matchen mot Silkeborg utan att få chans att komma in.

Michael Almebäck – 6/0

Daniel Larsson – 11/2
Efter att förra veckan börjat på mittfältatet fick Larsson denna helg kliva upp i anfallet där han också spelade hela matchen. Han blev däremot mållös men fick ändå se sitt lag slå in fem bollar i offensiv kasse.

Sunderland AFC

Sebastian Larsson – 31/3
Fick starta borta mot Everton då Sunderland kanske tog säsongens viktigaste seger. Man vann med 2-0 och lyfter nu i tabellen och ligger inte längre på en nedflyttningsplats.
Larsson blev utbytt med fem minuter kvar och fanns inte på plan när Jermain Defoe punkterade matchen i slutet. Efter en kaotisk säsong är nu Sunderland på väg att säkra PL-kontraktet.

West Bromwich

Jonas Olsson - 11/1
Efter att ha sänkt Manchester United förra veckan fick Jonas Olsson chans från start i bortamatchen mot Newcastle. Svensken spelade hela matchen i mittlåset då West Brom fick med sig 1-1 hem.

Swansea City

Modou Barrow – 8/0
Har ikväll match mot Arsenal där svensken förväntas vara med i spelartruppen.

Fulham FC

Alexander Kacaniklic – 11/2
Säsongen är över för Kacaniklic och hans Fulham som slutade på en 17:e plats i Championship.

Blackburn Rovers

Marcus Olsson – 40/0
Säsongen är över för Olsson och hans Blackburn som slutade på en 9:e plats i Championship.

Norwich City

Martin Olsson – 42/1
Spelar just nu det glödheta och direkt avgörande uppflyttningskvalet. Laget
ställs mot Ipswich i den första kvalrundan där Norwich fick med sig 1-1 från bortamötet i lördags. Olsson spelade från start och fanns också på plan under hela matchen.

Watford FC

Joel Ekstrand – 22/1
Säsongen är över för Watford som är klara för Premier League nästa år.

Derby County

Isak Ssewankambo - 0/0
Säsongen är över för Ssewankambo innan den ens hann börja. Svensken är frisk från sin skada men nu är serien slut där Derby kom 8 i Championship.

Estland

FC Infonet

Ermal Hajdari – 7/3
Förra veckans gäst i svenskkollen utlovade en seger i fredagens hemmamatch mot Pärnu, något som också uppfylldes ordentligt. Hajdari gjorde båda målen när hans Infonet med 2-0.

Finland

IFK Mariehamn

Bobbie Friberg Da Cruz – 3/0
Fanns inte med i matchtruppen då Mariehamn vann hemma mot KTP med 2-1.

Josef Ibrahim – 3/0
Satt på bänken mot KTP men fick komma in med tio minuter kvar att spela. Var med och säkrade upp resultatet som gör att Mariehamn nu är serieledare i den finska ligan.

Philip Sparrdal-Mantilla – 5/0

Jaro

David Carlsson – 1/0
Ytterligare en förlust för Jaro och denna gång fick inte ens Carlsson plats på bänken.

HJK

Daniel Örlund – 4/0, 2 hållna nollor

Tung förlust för HJK då man föll borta mot KuPs med 0-1. Örlund stod i mål hela matchen men fick se sig besegrad.

Frankrike

SC Nice

Niklas Hult – 30/1
Nice hae en riktigt tung söndags kväll då man föll borta mot St Etienne med hela 0-5. Hult började på bänken men kom in med tjugo minuter kvar att spela och ställningen 0-3.

Bordeaux

Isaac Kiese Thelin – 13/1
Startade i hemmsegern mot FC Nantes. Laget vann med 2-1 där Kiese Thelin däremot inte blev en av målskyttarna. Svensken blev dessutom utbytt med en halvtimme kvar att spela. I och med segern är Bordeaux bara en poäng bakom Marseille på sista europaplatsen, men med en match mer spelad.

Rennes

Ola Toivonen – 27/7
Trots att man var en man mer så lyckades Rennes släppa in ett mål och förlora hemmamötet mot Bastia. Toivonen spelade hela matchen och hade ett skott i stolpen i den andra halvleken.

Paris SG

Zlatan Ibrahimovic – 24/19
Zlatan är tillbaka på riktigt efter sin avstängning. Förra helgen stod han bakom två mål, nu i
helgen gjorde han istället två mål och hade dessutom två assist i 6-0-vinsten hemma mot Guingamp.

Förenade Arabemiraten

Bani Yas

Imad Khalili – 8/2

Började på bänken i hemmamatchen mot Al Ahli men blev inbytt med tjugo minuter kvar att spela. Med fem minuter kvar gjorde Bani Yas det avgörande 1-0-målet som också blev slutresultatet.

Grekland

PAOK

Sotirios Papagiannopoulos – 6/0
PAOK avslutade ligan med att spela 0-0 borta mot Panionios. Papagiannopoulos var tillbaka i matchtruppen men satt på bänken under hela matchen. Laget slutar trea i den grekiska ligan och är klara för europaspel nästa år.

Olympiakos

Jimmy Durmaz – 18/2
De färdiga ligamästarna avslutade med att spela 1-1 borta mot Platanias. Svensken inledde på bänken men fick komma in med en halvtimme då man jagade en kvittering.

Panathinaikos FC

Marcus Berg – 19/13
Laget avslutade ligan snyggt genom att vinna hemma mot Pas Giannina med hela 3-1. Berg fanns inte med i matchtruppen då han fortfarande försöker bli frisk sin lunginfektion.

Valmir Berisha – 1/0
Fick återigen sitta på bänken för Panathinakios då Berg är borta, men fick inte chansen att hoppa in mot Pas Giannina.

AEK Athen

Jakob Johansson – 12/1
Startade och spelade nittio minuter för sitt AEK  i 2-1-vinsten mot GS Apollon Smyrnis. Laget ligger nu två i uppflyttningskvalet med tio poäng ner till tredje laget.

Holland

SC Heerenveen

Kristoffer Nordfeldt – 33/0, 8 nollor
Gör just nu sina sista matcher med Heerenveen då han kommer att lämna klubben i sommar då kontraktet går ut. Under söndagen stod svensken från start när Heerenveen spelade 1-1 borta mot Go Ahead Eagles som kvitterade på tillläggstid. Ett tungt insläppt mål för Nordfeldt som inte fick hålla sin nionde nolla.

Sam Larsson – 20/8
Sam Larsson är just nu het på Silly Season-marknaden då han ryktas gå till PSV Eindhooven i sommar. I helgen fanns han inte med i truppen som mötte Go Ahead Eagles.

Simon Thern – 11/3
Fanns med från start för Heerenveen i bortamatchen mot Go Ahead Eagles. Spelade även nittio minuter och tvingades vara på plan när hemmalaget kvitterade på tilläggstid.

Viktor Noring – 0/0
Har för tillfället svårt att ta en plats i Heerenveens matchtrupp och får sitta på läktaren som klubbens tredjemålvakt. Har i år ännu inte varit med en enda gång på bänken.

Heracles Almelo

Denni Avdic – 22/4
Förlorade borta mot PSV med 2-0 under söndagen. Avdic spelade från start och blev inte utbytt förrän det återstod tre minuter av matchen.

FC Groningen

Simon Tibbling 15/1
Fanns från start när hans Groningen föll hemma mot PEC Zwolle med 1-0. Tibbling spelade hela matchen från sin mittfältsposition men kunde inte bidra med några offensiva poäng.

Rasmus Lindgren - 20/1
Spelade mittback under hela matchen mot PEC Zwolle men kunde inte förhindra att gästerna gjorde matchens enda mål i den 74:e minuten.

Dino Islamovic – 12/0
Fanns inte med i Groningens matchtrupp när man föll mot PEC Zwolle.

Willem II

Samuel Armenteros – 28/10
Stor matchhjälte för Willem II då han med sitt tionde mål för säsongen gjorde matchens enda mål mot Den Haag.

AZ Alkmaar

Muamer Tankovic – 26/5
Inledde på bänken i segermatchen mot NAC Breda, men fick hoppa in i paus. Då vände laget 1-2-underläget till seger med 3-2, men där svensken inte gjorde något av målen.

Mattias Johansson – 30/1
Fanns med från start men tvingades se två mål gå in bakom sig i matchen mot NAC Breda.

PSV Eindhoven

Oscar Hiljemark – 11/0
Fanns inte med i matchtruppen då PSV besegrade Heracles på hemmaplan med 2-0.

Vitesse

Abiola Dauda – 16/6
Har match ikväll borta mot Feyenoord.

FC Utrecht

Kristoffer Peterson – 20/2
Blev satt på bänken i hemmamatchen mot Excelsior och fick inte hoppa in förrän det återstod åtta minuters speltid. Var ändå på plan då Utrecht kvitterade till 2-2.

Israel

Hapeol Be´er Sheva

Joakim Askling – 1/0
Har match ikväll hemma mot Maccabi Tel Aviv

Maccabi Tel Aviv

Rade Prica – 12/4
Har match ikväll borta mot Hapoel Be’er Sheva.

Italien

Palermo

Robin Quaison – 17/2
Fick hoppa in redan efter 30 minuter då laget redan låg under med 2-0. Trots att man var en man mer i slutet av matchen så föll Palermo med 3-2 i hemmamötet mot Atalanta.

Cagliari

Albin Ekdal – 28/4
Spelade hela matchen när hans Cagliari tog en överraskande poäng borta mot Juventus. Ser ändå mörkt för laget då Atalanta vann mot Palermo och Cagliari har nu åtta poäng upp till säker mark.

Melker Hallberg – 4/0
Fick starta i matchen mot Sampdoria men tvingades utgå skadad i den 70:e minuten.

Kina

Dalian Aerbin FC

Niklas Backman – 7/0
Efter förra helgens förlust blev det återigen poängförlust då man spelade 3-3 hemma mot Guizhou Zhicheng. Backman blev stor hjälte då han med tio skeunder kvar att spela nickade in kvitteringen till 3-3.

Mathias Ranégie – 7/4
Fanns med från start i den riktiga rysarmatchen mot Guizhou. Laget låg under med 1-3 med nittio sekunder kvar att spela. Men med två snabba mål i slutet fick man ändå med sig en poäng.

Shanghai SIPG FC

Tobias Hysen – 9/7
Tvåmålsskytt i Shanghai-derbyt mot Shenhua. I och med segern så gick Hysen och Svennis lag upp i serieledning med 21 poäng på nio matcher.

Beijing Guoan FC

Erton Fejzullahu – 9/4
Har senaste matcherna blivit petad från startelvan. Men i helgen då laget besegrade Changchun Yatai på bortalag fanns ändå svensken med från start. Fejzullahu blev mållös och fick lämna planen med en kvart kvar att spela.

Guizhou Renhe

Magnus Eriksson – 6/0
Fortsatt tungt för den kinesiska nästjumbon som i helgen återigen förlorade då man föll borta mot Hangzhou. Eriksson fick starta som vänstermittfältare men blev utbytt med en halvtimme kvar att spela.

Malta

Qormi FC

Billy Berntsson – 13/0
Fanns med på planen när Qormi slog Zebbug Rangers på bortaplan med 3-1.

Alexander Nilsson – 12/4
För tredje helgen i rad blev Nilsson målskytt när Qormi slog Zebbug Rangers på bortaplan med 3-1.

Norge

Rosenborg BK

Mikael Dorsin – 7/0
Rosenborg vann i helgen med 3-0 hemma mot Lilleström. Dorsin spelade från start och var med och höll nollan bakåt. Laget har nu 19 poäng på sju matcher och har tillsammans med Stabaek redan gjort ett litet ryck i tabellen.

Tromsö IL

Benny Lekström – 6/0 – 1 hållen nolla
Efter förra helgens dåliga insats var Lekström inte ens med i matchtruppen då Tromsö föll borta mot nykomlingen Mjöndalen med 4-3.

Marcus Hansson – 6/0
Nästjumbon torskade återigen i helgen man föll borta mot Mjöndalen. Hansson startade som defensiv mittfältare och spelade hela matchen.

Vålerenga IF

Rasmus Lindkvist – 7/0
Fick hoppa in med en halvtimme kvar av hemmamatchen mot Stabaek. En minut efter bytet gjort gästerna 2-0 och punkterade matchen.

Lilleström

Johan Andersson – 7/1

Hade ingen rolig helg då Lilleström föll med 0-3 borta mot Rosenborg. Andersson startade som innermittfältare men blev utbytt med en halvtimme kvar att spela.

Ålesunds FK

Mikael Dyrestam – 6/0
Ålesund har hittat formen efter en skakig inledning med fyra raka vinster. Svensken spelade från start som mittback i helgens bortamatch mot Sandefjord där Ålesund vann med 3-1, efter att man vänt matchen sista tjugo minuterna.

Carl Björk – 3/0
Fanns inte med i matchtruppen mot Sandefjord

FK Haugesund

David Myrestam – 5/0
Hade en jobbig söndagkväll på sin vänsterbacksposition då laget förlorade med 3-0 borta mot Sarpsborg 08. Svensken fick ändå förtroendet att spela hela matchen.

Molde FK

Mattias Moström – 8/0
Efter att ha blivit utbytt i paus under veckans tidiga ligaomgång fanns Moström inte med i matchtruppen hemma mot Start under söndagen.

Andreas Linde – 0/0
Har blivit tredjemålvakt i Norge och har svårt att få speltid. Fanns inte med på bänken i helgens vinstmatch mot Start.

Mjöndalen IF

Alagie Sosseh – 5/0
Satt på bänken under hela matchen då laget vann hemma mot Tromsö med 4-3.

Andreas Haglund – 0/0
Fanns inte med i matchtruppen i hemmamatchen mot Tromsö.

Sarpsborg 08

Liridon Kalludra – 5/0
Fick chansen från start i hemmasegern mot Haugesund med 3-0. Blev utbytt med 25 minuter kvar att spela då han inte lyckats göra några offensiva poäng.

Sandnes Ulf

Emil Johansson – 0/0
Fanns inte med på bänken när Sandnes Ulf kryssade borta mot Brann.

Pontus Engblom – 7/4
Spelade nittio minuter i helgens 0-0-match borta mot Brann. Trots att man var en man mer den sista halvtimmen lyckades laget inte utnyttja övertaget till en seger.

SK Brann

Jakob Orlov – 6/4
Spelade från start när Brann tog emot Sandness Ulf på hemmaplan. Hemmalaget åkte på en utvisning med en halvtimme kvar och fick därför vara relativt nöjda med att ändå klara 0-0. Orlov spelade hela matchen men precis som alla andra spelare på plan lyckades han inte förvalta målchanserna.

Erdin Demir – 6/0
Ytterbacken spelade nittio minuter i 0-0-matchen mot Sandness Ulf och höll återigen nollan bakåt.

Fredrikstad

Johan Hammar – 7/0

Spelade från start i bottenmötet mot Ranheim. Hammar spelade hela matchen då Fredrikstad tidigt tog ledningen och vann till slut med 3-1.

Amin Nazari – 6/2
Imponerar i Norge då han gjort sex mål på åtta matcher. I helgens 3-1-seger mot Ranheim stod mittfältaren för ett mål och en assist.

Polen

Lech Poznan

Kebba Ceesay 0/0
Efter att ha förlorat i cupen fick Lech Poznan i helgen sin revansch mot Legia Warszawa. Laget vann på bortaplan med 2-1 där svensken däremot inte fanns med i matchtruppen.

Portugal

Benfica II

Victor Nilsson Lindelöf  - 34/1

Spelade från start i helgens hemmamatch mot Sporting CP II där svensken var med och höll nollan. Matchen slutade 0-0 och Benficas reservlag har nu fem poäng upp till att gå upp i landets högsta serie.

Ryssland

Krasnodar

Andreas Granqvist – 23/0
Klubben fick i helgen reda på att man straffas av FIFA då man brutit mot FFP-reglerna. Har match mot Amkar Perm.

Spartak Moskva

Kim Källström - 24/2

Har idag förmiddagsmatch borta mot Terek Grozny

CSKA Moskva

Pontus Wernbloom - 23/1
Var avstängd i helgens Moskva-derby mot Lokomotiv.

Carlos Strandberg - 9/3
Började på bänken i bortamatchen mot Lokomotiv Moskva men fick hoppa in med nio minuter kvar att spela. Då var resultatet 3-1 till CSKA något som också stod sig matchen.

Schweiz

FC Aarau

Richard Magyar – 5/0
Efter att ha varit med och släppt in sex mål förra helgen var Magyar tillbaka på Aaraus bänk i hemmamatchen mot Grasshopper. Där fick svensken dessutom sitta kvar under hela matchen.

Dusan Djuric – 16/1
Fanns med i den officiella matchtruppen för Aarau men satt ändå inte på bänken när laget förlorade hemma mot Grasshopper.

FC Basel

Behrang Safari – 20/0
Efter att förra helgen varit petad fanns Safari återigen i startelvan då Basel gästade Zürich. Svensken blev utbytt i den 79:e matchminuten med ställning 1-0 till Basel. Gästerna vann sedan matchen med 2-1 efter att ha gjort det avgörande målet på tilläggstid.

Young Boys

Alexander Gerndt – 14/4
Startade för Young Boys i 3-1-segern hemma mot St Gallen. Gerndt blev mållös och utbytt med tio minuter kvar att spela.

Skottland

FC Celtic

John Guidetti – 23/8
Rykten kring Guidetti haglar just nu då olika klubbar ska vilja ha den svenska anfallaren i sommar. Samtidigt så får han ingen speltid i den skotska ligan just nu. I söndagens bortamatch mot Aberdeen var Guidetti inte ens med i matchtruppen.

Mikael Lustig – 5/2
Kämpar med en fotskada och
fick tacka nej till landslagsuttagningen inför EM-kvalet mot Moldavien. Säger själv att säsongen är över och han har redan börjat fokusera på nästa år.

Heart of Midlothian

Osman Sow – 21/11
Säsongen är över för Heart of Midlothian som vann skotska Championship med 21 poängs marginal. Nu väntar spel i högsta serien för svensken nästa år.

Turkiet

Kasimpasa

Andreas Isaksson – 23/0, 3 nollor.

Den MFF-aktuella målvakten hade inte en rolig fredagkväll då man förlorade borta mot Eskisehirspor med hela 4-1. Den svenska landslagsmålvakten spelade från start men tvingades alltså lämna planen med fyra inläppta mål bakom sig.

Bursaspor SK

Samuel Holmen – 24/2
Fick spela från start som högerback när Bursaspor tog emot Karabükspor på hemmaplan.
Gjorde matchens första mål i en helt galen tillställning där hemmalaget gjorde fem mål i den andra halvleken och till slut vann med 7-1.

Genclerbirligi

Mervan Celik – 24/5

Svensken lyckades inte följa upp förra helgens målsuccé utan blev mållös i hemmamatchen mot Akishar Belediyespor. Celik spelade nittio minuter i det som till slut också skulle sluta 0-0.

Trabzonspor

Erkan Zengin – 12/0
Har i veckan fått kritik av klubbens egna supportrar för sitt spel den senaste tiden. Trots de hårda orden så fanns svensken med från start när Trabzonspor borta mot Rizespor med 2-0. Zengin spelade 80 minuter innan han blev utbytt.

Mersin Idman Yurdu

Loret Sadiku – 25/2
Stor hjälte för Mersin när han kvitterade till 2-2 på tilläggstid i bortamötet mot Kayseri Erciyesspor. Mittbacken spelade hela matchen och räddade en poäng mot bottenlaget.

Abdul Khalili – 26/2
Fanns med från start i bortamötet mot Kayseri Erciyesspor och spelade hela matchen.

Besiktas JK

Alexander Milosevic – 0/0
Tillbaka från skadan och har själv valt att spela U21-matcher tills formen är tillbaka.

Kayseri Erciyesspor

Mahmut Özen – 9/0
Efter att förra helgen funnits med från start fanns Özen inte ens med i matchtruppen denna helg då laget spelade 2-2 hemma mot Mersin.

Gaziantepspor

Ferhad Ayaz – 7/0
Satt kvar på bänken under hela matchen då laget fick 1-1 borta mot Besiktas.

Tyskland

Borussia Mönchengladbach

Branimir Hrgota – 17/2
För sjätte helgen i rad fick Hrgota sitta kvar på bänken utan att få någon speltid i matchen mot Bayern Leverkusen.

Oscar Wendt – 23/2
Tog en överraskande enkel seger mot Bayern Leverkusen med 3-0 och är nu ny tvåa i Bundesliga. Den svenska vänsterbacken startade i matchen och spelade dessutom nittio minuter då backlinjen höll tätt bakåt.

Hannover 96

Miiko Albornoz – 24/0
Med två omgångar kvar av Bundesliga är det otrolig jämn kamp i botten där sex lag är inom fyra poäng. Hannover ligger just nu på kvalplats efter att ha tagit en otroligt viktig poäng i hemmamötet mot Werder Bremen. Albornoz startade och spelade även hela matchen i 1-1 matchen där Hannover ändå släppte in kvitteringen med tio minuter kvar att spela.

FSV Mainz 05

Pierre Bengtsson – 11/0
Fick återigen chans från start i bortamötet mot Stuttgart. Det blev däremot inte en jätterolig helg för svensken då laget föll med 2-0 mot ligajumbon.

RB Leipzig

Emil Forsberg – 10/0
Den pyttelilla chansen att ta sig upp till Bundesliga redan i år tokdog i helgen då laget förlorade hemma mot ligatian Sandhausen med hela 0-4. Forsberg spelade från start och fanns sedan på plan under hela den bedrövliga insatsen där hemmalaget bara hade ett skott på mål.

VfL Wolfsburg II

Amin Affane 21/12
Fanns inte med i helgen då Wolfsburgs reservlag vann borta mot Cloppeenburg.

USA

Colorado Rapids

Axel Sjöberg – 6/0
Colorado Rapids gillar att spela 1-1. För fjärde helgen i rad spelade nämligen laget just det resultatet. I helgen kom det hemma mot San Jose Earthquakes. Sjöberg spelade hela matchen och med denna poäng så är laget inte längre ligajumbo.

Columbus Crew

Mohammed Saeid – 8/0
Fanns med från start när Columbus tog en otroligt viktig seger hemma mot Seattle Sounders med 3-2. Svensken spelade en timme innan han senare blev utbytt.

LA Galaxy

Stefan Ishizaki – 10/0
Förlorade överraskande borta mot Dallas med 2-1 trots att man matchen innan hade vilat flera av sina startspelare. Mittfältaren fanns med från start och spelade hela matchen trots en varning han drog på sig efter en timmes spel. Stod för för ytterligare en assist fram till Galaxys ledningsmål med en halvtimme kvar att spela.

Chicago Fire

Kennedy Igboananike – 6/0
Fick hoppa in med en halvtimme kvar att spela i matchen mot Real Salt Lake. Fanns på planen när laget reducerade till 2-1, men fler mål kom inte från hemmalaget.

Österrike

Wiener Neustadt

Philip Hellquist – 11/4
Är just nu skadad i en axel och förväntas vara borta i tre-fyra veckor. Kan ha spelat sin sista match för säsongen.

Damer

Chelsea LFC

Hedvig Lindahl – 6/0 – 4 hållna nollor

Fick 1-1 borta mot Manchester City där Lindahl stod i mål hela matchen. Chelsea LFC går nu in i sommaruppehållet obesegrade i ligan.

Marija Banusic – 2/0
Satt på bänken under hela matchen mot Manchester City.

Frankrike

Paris SG

Kosovare Asllani – 17/13
PSG tog i helgen en enkel bortaseger mot Arras med 3-0 i sista omgången. Asllani var dock inte med i matchtruppen.

Caroline Seger – 20/7
Spelade från start i bortamötet mot ligajumbon Arras. PSG avslutar nu serien med en andraplats och får sikta in sig på att ta Champions League-titeln i finalen mot Frankfurt.

Olympique Lyon

Lotta Schelin – 21/33
Laget är redan franska mästare men avslutade ändå serien i lördags genom att besegra Guingamp på bortaplan med 3-0. Lotta Schelin gjorde ytterligare två mål och avslutar säsongen på 33 ligamål.

Montpellier HSC

Sofia Jacobsson – 21/16
Avslutade ligan på allra bästa sätt och slog Issy med hela 9-0. Jacobsson spelade från start och gjorde hattrick i den andra halvleken och visade god form inför sommarens VM.

Linda Sembrant – 20/2
Blev målskytt i 9-0-segern mot Issy. Laget slutade nu på en fjärdeplats.

Holland

Heerenveen

Michaela Johnsson 9/1
Laget spelade i helgen hemma mot Anderlecht och spelade 1-1. Johnsson fanns inte med i holländarnas matchtrupp.

Italien

Bardolino Verona

Stephanie Öhrström – 24/0, 8 nollor
Blev i helgen italiensk mästare då hennes Verona besegrade Zaccaria med 3-1 och säkrade titeln med en poäng före Brescia. Öhrström stod i mål hela matchen och kunde efteråt fira vilt med sina lagkamrater.

Brescia Calcio

Maria Karlsson 20/1
Laget vann borta mot Res Roma med 1-0, vilket ändå inte räckte för att ta hem ligatiteln. Brescia slutar tvåa i Serie A, bara en poäng efter Verona trots att man länge var i förarsättet.

Tyskland

VfL Wolfsburg

Nilla Fischer – 21/1
Avslutade årets Bundesliga med att spela 1-1 mot ligatrean Frankfurt. I och med resultatet så slutar man tvåa, bara en poäng bakom Bayern München. En otrolig tung poängförlust för Fischer och hennes Wolfsburg.

Publicerad 2015-05-12 kl 17:30