Trots chockstart - Barcelona körde över nykomlingen totalt

La Liga

Underläge direkt - men till slut blev det en riktig skrattmatch för Barcelona.
Huesca körde över med 8-2 efter dubbla mål från Luis Suarez och Leo Messi.

Det blev en enkel resa för Barcelona hemma mot nykomlingen Huesca. Slutresultatet skrevs till hela 8-2 på Camp Nou.

Men det var Huesca som chockade bara två minuter in i matchen. Juan Camilo Hernandez höll sig framme och sköt 1-0.

Det dröjde däremot inte länge förrän det var kvitterat. Leo Messi stod för en fin dribbling och tryckte in 1-1 efter en kvart. Och tio minuter senare kom även 2-1 för hemmalaget.

Jordi Alba stod för förarbetet som ledde till att Jorge Pulido olyckligt styrde bollen i eget mål. Alba låg sedan bakom även 3-1 när han spelade fram Luis Suarez med ett fint inlägg.

Precis före pausvilan reducerade Huesca dock genom Alex Gallar.

I andra halvlek gjorde Barcelona processen kort med gästerna. På sju minuter hade hemmalaget utökat sin ledning till 5-2. Först kom 4-2 efter ett säkert avslut av Ousmane Dembélé, sedan 5-2 efter en läcker volley från Ivan Rakitic.

En kvart in i andra halvlek utökade Leo Messi ytterligare med sitt andra mål i matchen, ett säkert avslut efter Philippe Coutinhos framspelning.

Jordi Alba fick sedan själv bli målskytt knappa tio minuter från slutet - framspelad av Leo Messi. Innan matchen var slut hade även Luis Suarez satt sitt andra för kvällen via straff.

Lagens startelvor:

Barcelona: Ter Stegen - Roberto, Pique, Umtiti, Alba - Rakitic, Busquets, Coutinho - Messi, Suarez, Dembele.

Huesca: Werner - Miramon, Pulido, Etxeita, Luisinho - Gallar, Musto, Melero, Gomez - Longo, Hernandez.