TV: 38-åringens cykelspark sänkte Barça i premiären - i 89:e minuten

La Liga

Barcelona åkte på en käftsmäll i La Liga-premiären.
I den 89:e minuten cykelsparkade Aritz Aduriz, 38, in 1-0 för Athletic och avgjorde matchen.
- Ett mål man kan kolla på om och om igen, säger Sportkanalens kommentator Adam Pinthorp.

Se cykelsparken i höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

Den första halvleken innehöll flest målchanser för Athletics del. Bland annat testades Barcelonas målvakt Marc-André ter Stegen vid flera tillfällen av Inaki Williams.

Men det var gästerna som fick den allra mest heta möjligheten att göra mål på. En totalt misslyckad hemåtpassning från Athletic gav Luis Suarez bollen i offensivt straffområde. Barcelonas forward blev helt ensam, men sköt i stolpen.

Kort därefter tvingades Suarez linka av på grund av skada. Mardrömsminuter för uruguayanen.

Precis innan pausvilan fick Rafinha till ett farligt skott mot bortre hörnet som Athletics målvakt Unai Simon lyckades tippa i kryssribban.

Det stod 0-0 i paus.

Den andra halvleken var länge händelsefattig. Barcelona lyckades inte skapa något stort tryck mot Athletics mål och istället var det hemmalaget som klarade av att spräcka en av nollorna på resultattavlan. I den 88:e minuten valde bytte Athletic in 38-årige forwarden Aritz Aduriz och han blev stor hjälte på San Mames under fredagen.

För med sin första bollkontakt satte han 1-0. Hur? Han cykelsparkade in bollen bakom ter Stegen.

- Det är bara att applådera. Vilket avslut, sa Sportkanalens kommentator Adam Pinthorp.

Athletics lag: Unai Simon - Capa, Yeray, Nunez, Yuri - Unai Lopez, Dani Garcia - De Marcos, Raul Garcia, Muniain - Williams

Barcelonas lag: Ter Stegen - Semedo, Pique, Lenglet, Jordi Alba - De Jong, Sergi Roberto, Alena - Dembele, Suarez, Griezmann