TV: Barcas fenomenala uppvisning - totalförnedrade Real Madrid

Spanien

Ligatiteln är nära Barcelona nu. Efter odiskutabla 6-2 borta mot Real Madrid är serieledningen uppe i sju poäng med fyra omgångar kvar.

Real Madrid visste förutsättningarna: vinn hemma mot Barcelona eller glöm ligatiteln. Det blev förlust, en pinsam sådan med 2-6, och nu skiljer sju poäng mellan lagen med fyra omgångar kvar. Vid seger hade poängskillnaden varit en ynka poäng.
Men det började på bästa sätt för den kungliga huvudstadsklubben. Högerbacken Sergio Ramos avancerade på kanten och levererade ett perfekt inlägg. Det träffade pannan på Gonzalo Higuaín som distinkt nickade in 1-0 till hemmalaget. Så långt allting väl.
Sedan skruvade Barcelona upp farten. Xavi, Iniesta, Henry, Messi, Eto'o - den anfallsarmadan är det inte många försvar som kan sätta emot. Inte heller den här kvällen.

Och det var Xavi som dirigerade det mesta. Så här såg hans kväll ut, efter att Henry rullat in kvitteringen:
1-2, 20:e minuten: Thierry Henry fixar en frispark långt ned vid den förlängda mållinjen. Xavi slår ett perfekt inlägg som en helt omarkerad Carles Puyol stångar in.
1-3, 35:e minuten: Xavi utnyttjar slarv av Reals Lassana Diarra, strax utanför eget straffområde. Xavis brytning hamnar hos Lionel Messi som, fri med målvakten Iker Casillas, stöter in 3-1 med vänsterdojans yttersida.
2-4, 58:e minuten: Som direkt replik på Sergio Ramos reducering i början av den andra halvleken, hittar Xavi en perfektdjupledsboll till Henry, som enkelt sätter bollen förbi en utrusande Casillas.
2-5, 75:e minuten: Ännu en perfekt framspelning från Xavi. Den här gången är det Messi som blir frispelad och avslutet är enkelt, men perfekt.
Slutresultatet 6-2, fastställde sedan den framstormande mittbacken Gerard Piqué med fem minuter kvar.