TV: Barcelona vann toppmötet mot Getafe - Messi med klassframspelning

La Liga

Tabelltvåan mot tabelltrean på Camp Nou.
Då visade sig Barcelona vara snäppet vassare än Getafe.
Hemmalaget vann med uddamålet efter en läcker framspelning av Lionel Messi.

Förra säsongen var Getafe två ynka poäng från att ta den fjärde och sista Champions League-platsen, en plats som Valencia knep i stället. Madrid-klubben går även den här säsongen starkt och var inför lördagens möte med Barcelona trea i tabellen – sex poäng bakom katalanerna.

Men det var hemmalaget som tog ledningen den här lördagen. Antoine Griezmann chippade läckert in 1-0 efter dryga halvtimmen – efter en elegant framspelning av Lionel Messi. Sex minuter efter 1-0 kom sedan 2-0, signerat Sergio Roberto.

Getafe fick kontakt i den andra halvleken när Ángel Rodríguez vackert reducerade på volley, men närmare än så kom inte gästerna. Barcelona höll undan och vann mötet med 2-1.

Barça är kvar som tabelltvåa i La Liga, på samma poäng som Real Madrid, som dock har en match mindre spelad. Getafe å sin sida behåller tredjeplatsen trots dagens förlust.

Publicerad 2020-02-15 kl 18:55