TV: Barcelonas nya missräkning - föll mot bottenlaget

Barcelona har åkt på ännu en oväntad förlust.
Lucas Perez blev stor hjälte med matchens enda mål.

3:22

Avbryt
Försök igen

Barcelonas senaste hemmamatch innebar uttåg ur Europa League mot Eintracht Frankfurt. På måndagskvällen intog laget Camp Nou igen då bottenstridande Cadiz kom på besök. Men än en gång fick hemmasupportrarna lämna arenan besvikna.

Första halvlek blev mållös, efter att såväl Cadiz som Barcelona hade kommit till flera chanser att ta ledningen. Men efter paus kom vad som skulle bli matchens enda mål.

Målvakt Marc-Andre ter Stegen mellan Barcelonas stolpar fick en tuff situation att hantera, då Cadiz flera gånger avslutade på nära håll. Ter Stegen fick inte grepp om bollen utan släppte retur och efter två imponerande räddningar fick Lucas Perez in bollen i mål vid situationens tredje avslut.

Barcelona, som hade startat matchen utan Pierre-Emerick Aubameyang och Adama Traore, bytte då in duon i ett försök att jaga en kvittering och även en seger, men det utan resultat. Forceringen fick ingen utdelning utan matchen slutade 1-0.

- Vi måste reagera, för det var en väldigt svår match i dag. De försvarar väldigt bra. Vi skapar tillräckligt mycket chanser för att åtminstone göra ett mål men vi ger också Cadiz möjligheten att skaoa två, tre vassa chanser och Cadiz var mer effektivt än oss, så vi måste reagera. I nästa match måste vi få tre poäng för annars blir det svårt att ta en Champions League-plats, säger tränare Xavi efter förlusten.

Barcelona står därmed på samma poäng som Sevilla och Atletico Madrid i kampen om Champions League-platserna. Cadiz tar steget upp till säker mark i bottenstriden.