TV: Benzema visade vägen - tvåmålsskytt i Reals kross

Real Madrid är tillbaka på vinnarspåret efter två tuffa förluster på raken.
Under lördagen körde man över Alavés med 4-1 och är tillbaka på vinnarspåret.
Då visade Karim Benzema vägen med sina två mål.

Se höjdpunkterna från Deportivo Alavés-Real Madrid i spelaren.

Efter ett fiasko i onsdags mot Segunda B-laget Alcoyano, då man förlorade med 2-1, är Real Madrid utslaget ur Copa del Rey. Innan det förlorade man den spanska supercupfinalen med 2-1 mot Athletic Bilbao förra helgen.

Nu är Los Blancos ute efter att hitta tillbaka till vinnarspåret, och det ska man försöka göra när man gästar Deportivo Alavés i Baskien under lördagskvällen.

Då finns Eden Hazard med från start för Zinedine Zidanes mannar. Real Madrid-tränaren själv finns dock inte med laget på plats, då han tidigare under lördagen testat positivt för covid-19.

När domaren hade blåst igång matchen fick Real Madrid en fin start. Efter 15 minuter nådde brassen Casemiro högst på Toni Kroos hörna och nickade in 1-0 till Real Madrid.

I den 40:e minuten utökade sedan Real genom Karim Benzema, som var lagkapten i Sergio Ramos frånvaro. Fransmannen friställdes efter Eden Hazard misslyckats med en klack som ställt Alavés-försvaret, och sedan dundrade 33-åringen in 3-0 bakom Fernando Pachecho i Alavés-målet.

Innan halvtidssignalen hade ljudit skulle gästerna även hinna göra 3-0. Toni Kroos hittade Eden Hazard i djupled och belgaren gjorde inga misstag. Han plockade ner bollen och rullade sedan in den till 3-0 från nära avstånd.

Med timmen spelad nickade Alavés-anfallaren Joselu in ett reduceringsmål för hemmalaget. På ett frisparksinlägg nådde anfallaren högst i Reals straffområde och nickade in 3-1 bakom Thibaut Courtois i Real-målet.

Men knappt tio minuter senare slog han till igen, Benzema. 33-åringen drev in från Reals vänsterkant, vinklade läge åt sin högerfot, och placerade kyligt in 4-1 i den 70:e minuten.

4-1 blev sedan slutresultatet. Real Madrid är tillbaka på vinnarspåret. I och med segern ligger man nu på andraplats i La Liga, fyra poäng bakom ettan Atletico Madrid (med två matcher mindre spelat) och fyra poäng framför trean Sevilla.

Lagens startelvor:

Alavés: Pachecho - Navarro, Laguardia, Lejeune, Duarte - Aguirregabiria, Battaglia, Pina, Rioja - Joselu, Mendez.

Real Madrid: Courtois - Vazquez, Varane, Militao, Mendy - Kroos, Casemiro, Modric - Asensio, Benzema, Hazard.