TV: Benzemas mål gav Real alla tre poängen i Madrid-derbyt

La Liga

Karim Benzema gjorde mål redan efter 13 minuter i Madrid-derbyt mot Rayo.
Det blev matchens enda mål och gav Real Madrid en välbehövlig seger efter Champions League-fiaskot mot CSKA Moskva.

Real Madrid åkte på en rejäl smäll i veckan, när man förlorade hemma mot CSKA Moskva i Champions League. Därför var det ett revanschsuget hemmalag som tog emot Rayo Vallecano på Santiago Bernabeu.

Real gjorde matchens enda mål tidigt, när Karim Benzema startade och avslutade anfallet som betydde 1-0 efter bara 13 minuter. Anfallare slog en crossboll till Lucas Vasquez och under tiden som mittfältaren utmanade sin försravare hade Benzema hunnit in i boxen. Efter en väl avvägd löpning blev anfallaren frispelad av Vasquez och avslutade snabbt i bortre hörnet.

Rayo var inte ofarliga själva, utan hade en nick som gick tätt utanför Courtois ena stolpe från Velázquez. Velázquez hade ytterligare en chans i första halvlek men fick lossade inget bra avslut.

Efter att Toni Kroos skjuten en frispark i stolpen i första halvlek, hade Sergio Ramos en boll i nätmaskorna i andra halvlek, men mittbacken blåstes av för offside.

Rayo var nära att kvittera i matchens absoluta slutskede. Courtois räddade först en cykelspark innan returen rensades på mållinjen av en försvarare.

Men Real höll ut och det blev inga fler mål i matchen, utan istället gav Benzemas mål Real tre viktiga poäng i tabellen. Man ligger nu tre poäng bakom Barcelona innan deras match mot Levante på söndagen.

-
-
Publicerad 2018-12-15 kl 20:17

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.