TV: Casemiro hjälte för Real: "Vet vilken bra spelare han är"

La Liga

Casemiro frälste Real Madrid i bortasegern (1-0) mot Real Valladolid.
Efter Atlético Madrids förlust tidigare skiljer nu bara tre poäng mellan huvudstadsrivalerna i toppen av La Liga.
- Vi vet vilken bra spelare han (Casemiro) är, säger Real Madrid-tränaren Zinedine Zidane till Marca.

Atlético Madrid föll oväntat hemma mot Levante (0-2) under lördagen. Real Madrid fick därmed chansen att krympa avståndet till lokalrivalerna ned till tre poäng - en chans de tog.

Men det var nära en chockstart för Zinedine Zidanes mannar borta mot Real Valladolid. Hemmalaget var nära att ta ledningen redan i den sjunde minuten när de bröt bollen högt upp i plan.

Thibaut Courtois stod för en svettig dubbelräddning, varav den sista på Saidy Jankos skott från nära håll, som belgaren räddade ut till hörna.

Efter en trög första halvlek från Real Madrid, med noll skott på mål och två mål korrekt bortdömda, kom slutligen ledningsmålet i mitten på andra halvlek. Casemiro spräckte nollan i den 65:e minuten när han nickade in en frispark från Toni Kroos. Brassen dök upp på bortre ytan och satte bollen i mål via stolpen.

Casemiros mål blev matchens enda. Real Madrid är nu bara tre poäng efter Atlético - som dock har en match färre spelad.

Real Madrid-tränaren Zinedine Zidane hyllade sin målskytt efter 1-0-segern.

- Vi vet vilken bra spelare han (Casemiro) är. Vi vet vilka positioner han tar upp, vi vet att han skjuter och kan göra mål. Jag är glad, men jag är glad för hela laget. Vi måste vara nöjda med matchen, med resultatet och den hållna nollan, säger Zidane till Marca.

Real ValladolidMasip - Pérez, Fernández, González, Martinez - AlcarazMesa - Orellana, Pérez, Plano - Weissman

Real MadridCourtois - Vásquez, VaraneNachoMendy - ModricCasemiroKroos - Asensio, Mariano Diaz, Vinicius