TV: Decimerat Barcelona tappade poäng i derbyt efter sen kvittering

Men efter ett rött kort på Frenkie De Jong lyckades La Liga-jumbon kvittera.

Se Espanyols 2-2-mål i spelaren.

Barcelona spelade i kväll sin första ligamatch för 2020 då man ställdes mot lokalrivalen Espanyol i ett derby på Estadi Cornellà-El Prat. Barcelona var inför denna omgång serieledare, medan Espanyol låg sist.

I Barcelona gjorde Neto sin första La Liga-start för Barcelona, då Marc-André Ter Stegen är skadad.

Matchen inledde jämnt och det var oväntat Espanyol som tog ledningen i den 22:a minuten, när David Lopez nickade in en frispark i mål bakom Neto.

Espanyol hade ledningen med sig in i halvtid, men tidigt i den andra halvleken skulle Barças kvittering komma då Luis Suarez mötte ett inspel på en touch och satte 1-1, uruguayanens elfte mål för säsongen i ligan.

I den 59:e minuten fullbordade sedan den i halvtid inbytte Arturo Vidal Barcelona vändning när han på inlägg av Suarez nickade in 2-1.

Barcelona såg ut att lyckas hålla undan och vinna matchen, men med kvarten kvar att spela fick Frenkie De Jong sitt andra gula kort för en tröjdragning och visades ut, hans första röda kort i seniorkarriären, och Barça fick avsluta matchen med tio man.

Med en man mer kunde Espanyol kvittera i den 88:e minuten genom kinesiske Wu Lei, vilket också gav slutresultatet, 1-1.

Krysset innebär att Barcelona nu ligger på samma poäng som Real Madrid i La Liga-toppen. Espanyol ligger fortsatt sist, nu med tre poäng upp till närmsta lag, Leganés, på 19:e-platsen och fyra poäng upp till Mallorca på säker mark.

I nästa match möter Barcelona Atlético Madrid i Supercopa de España i Saudiuarabien på torsdag följt av ett hemmamöte med Granada i ligan söndag 19 januari.

Espanyol: Diego Lopez - Javi Lopez, Bernardo, Naldo, Didac, David Lopez, Roca, Gomez, Darder, Melendo, Calleri.

FC Barcelona: Neto - Roberto, Pique, Lenglet, Alba - De Jong, Busquets, Rakitic - Messi, Suarez, Griezmann.