TV: Dembélés succé - bröt måltorkan i Barcelonas storseger

Han blev målskytt när Barcelona besegrade Athletic Bilbao med 2-0.

4:12

Avbryt
Försök igen

Barcelona körde över Athletic Bilbao i ligan. Men det tog en stund innan hemmalaget fick upp farten. I en dryg halvtimme var matchen mållös. Sedan var det Pierre-Emerick Aubameyang som klev fram och satte 1-0. Anfallaren har nu gjort mål i tre raka matcher för Barcelona.

Det blev det enda målet i första halvlek – men efter paus bjöds det på fler. Efter 67 minuter byttes Ousmane Dembélé in. Minuter senare blev han målskytt, med ett skott ur vinkel, upp i nättaket. Fransmannen hade innan det inte gjort mål sedan den 11 maj 2021, vilket innebar en måltorka på 292 dagar, som nu är över.

Just 2-0 verkade bli slutresultatet i matchen, men på stopptid utökades ledningen två gånger om. Dembélé var även här högst delaktig då han först assisterade Luuk De Jong till 3-0 och minuter senare spelade han fram Memphis Depay till matchens sista mål, som gav resultatet 4-0.

Segern gav viktiga poäng för Barcelona i jakten på Champions League-platserna. De ligger nu fyra, med en match mindre spelad än lagen direkt ovanför och under dem i tabellen.

Publicerad 2022-02-27 kl 23:05