TV: Di Maria hade show när Real krossade Atlético

Spanien

Angel di Maria hade stor show när Real Madrid utklassade rivalen Atlético Madrid med 3–0. Real Madrid har redan en fot i finalen i Copa del Rey.

Det var ett laddat möte i Copa Del Rey-semifinalen. Madridderby på Santiago Bernabéu och Real Madrid har revansch att utkräva efter finalförlusten förra året. Atléticos João Miranda sp, avgjorde finalen 2013 på övertid och berättade inför matchen hur hans mål förändrat historien.  Men vilken revansch Real Madrid tog för förra årets finalförlust – men även för ligaförlusten senast mot Atlético. Och det var till stor del Angel di Marias förtjänst. Han svarade för en elegant framspelning och ett mål när Real utklassade Atlético med 3–0.

I den 17:e minuten inleddes målskyttet när Pepe fick bollen precis utanför straffområdet. Den portugisiska landslagsmannen tog skottläget och träffade Atléticos Emiliano Insúa innan bollen gick förbi Thibaut Courtois i Atléticomålet.

I den andra halvleken var det dags igen. Angel di Maria svarade för en genial framspelning till Jese som bara skarvade in 2–0 till hemmalaget. Missödena bara fortsatte för bortalaget Atlético Madrid. I den 73:e minuten var det framspelaren till 2–0-målet - Angel di Maria - som själv avslutade. Skottet styrdes (igen) via en Atléticos João Miranda förbi en olycklig Thibaut Courtois som redan hade kastat sig åt fel håll.

Matchhjälten Angel di Maria tog sig åt låret i den 80:e minuten och signalerade till tränaren Carlo Ancelotti att han ville byta. Vid det laget var matchen redan avgjord och publiken visade sin uppskattning till argentinaren när han vandrade ut mot bänken.

Det var dock inte bara skönspel från Real Madrids sida. Alvaro Arbeloa stämplade Diego Costa bakifrån – helt oprovocerat – vid en frispark i den första halvleken. Se tilltaget här.

Samme Diego Costa drog på sig ett gult kort i den 61:a minuten. Det gula kortet innebär att anfallsesset inte kommer att få spela returen. Ett faktum som inte gör situationen lättare för Atlético Madrid.

Returen kommer att spelas den 11 februari på Estadio Vicente Calderón.

Publicerad 2014-02-05 kl 21:43