TV: Drömdebut för Xavi - Depay gav Barcelona derbyseger

Memphis Depay sänkte Espanyol till 1-0-seger.
Därmed fick Xavi fira tre poäng i debuten som Barcelona-tränare.

Under landslagsuppehållet meddelade Barcelona att Xavi är ny chefstränare efter Ronald Koeman i klubben. Xavi har sedan dess fått lite tid på sig att basa över laget och gjorde under lördagen sin första match vid sidlinjen i derbyt mot Espanyol hemma i La Liga.

Då fick Xavi en fin debut som tränare på Camp Nou.

Barcelona lämnade visserligen planen mållöst i första halvlek, men avgjorde sedan matchen tre minuter in i andra halvlek. Anfallaren Memphis Depay klev fram från straffpunkten och satte dit matchens enda mål till seger med 1-0.

Barcelona har fortfarande en bit upp till toppen, men är nu på sjätte plats med 20 poäng efter 13 matcher. Xavis manskap har åtta poäng upp till Sevilla i serieledning.

Barcelona: Ter Stegen - Mingueza, Piqué, Garcia, Alba - Nico, Busquets, de Jong - Gavi, Depay, Akhomach Chakkour.

Espanyol: Lopez - Vidal, Gomez, Cabrera, Pedrosa - Lopez, Darder - Embarba, Herrera, Puado - de Tomas.