TV: Enkel vinst i Abidals sista Barcamatch

Spanien

Eric Abidal tog farväl av Barcelonapubliken när Barcelona utan problem slog Malaga med 4-1.

Redan klara mästarna Barcelona tog emot Malaga som är avstängt från Europaspel nästa säsong och som inte har något att spela för så länge Uefa inte ändrar sig.

Barcelona visade mästartakter direkt. Bara några minuter in i matchen slog David Villa till efter en sublim framspelning från Andres Iniesta och Villa kan sätta bollen i öppet mål.

En knapp kvart in i matchen ökade Barcelona på när Fabregas direktpassar sig fram tillsammans med Iniesta vid straffområdeslinjen innan han tog sig förbi Weligton och dunkade in 2-0.

Bara minuter senare gjorde Martin Montoya 3-0 efter att en hörna hamnat hos ytterbacken som slog till på volley från drygt 20 meter.

Andra halvlek började som den första, med Barcelonamål. I 51:a minuten hade Malaga sin bästa chans i matchen men Pinto räddade och Barcelona kunde kontra. Anfallet avslutades med att Andres Iniesta pricksköt in 4-0.

Fyra minuter efter Iniestas mål reducerade Malaga med en mäktig volley av Morales.

Andra halvleks största ögonblick var annars bytet där gerard Pique lämnade plats för Eric Abidal. Fransmannen som besegrat cancer och genomgått en levertransplantation fick komma in och ta farväl av sin hemmapublik efter att kluben meddelat att man inte komemr att erbjuda honom något nytt kontrakt.

Abidal kom till Barcelona från Lyon 2007 och har tagit 15 titlar med klubben som han alltså nu lämnar.

De fyra målen Barcelona gjorde innebär förutom tre poäng också att Barcelona tangerade Real Madrids rekordnotering på 100 poäng på en säsong, och att man slog sitt eget målrekord med totalt 115 gjorda mål under säsongen.

Publicerad 2013-06-01 kl 20:07