TV: Fati med milstolpe när Barça vann enkelt

La Liga

Barcelonas supertalang Ansu Fati nådde en milstolpe under tisdagen.
17-åringen blev den näst yngste spelaren att nå fem gjorda mål i La Liga under 2000-talet.

Det var botten mot toppen i La Liga under tisdagen när Barcelona tog emot Leganés hemma på Camp Nou. Länge såg första halvlek ut att sluta mållös – men med tre minuter kvar till pausvisslan ändrade Ansu Fati på det.

Barça-talangens mål, i höjd med straffområdeslinjen, innebar inte bara 1-0 till hemmalaget, utan 17-åringens mål såg till att han numera är den näst yngste spelaren i La Liga som nått fem gjorda mål under 2000-talet. Vem som är den yngste? Det rekordet innehas av en före detta Barcelona-spelare, nämligen Bojan Krkic.

Den katalanska klubben vann mötet med 2-0 efter att Lionel Messi gjort 2-0 från straffpunkten i mitten av den andra halvleken.

Barça toppar ligan med fem poängs marginal ner till Real Madrid – som dock har en match mindre spelad.