TV: Ferran Torres bjöd på hattrickshow när Barcelona hängde på toppen

La Liga

Ferran Torres har kritiserats under sin tid i Barcelona.
Men i mötet med Real Betis svarade han för ett hattrick i Barças 4-2-seger.
- Tre mål och en assist i den här matchen, Ferran Torres levererar sin bästa insats för säsongen, sa TV4-kommentatorn Adam Pinthorp.

5:42

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkter från matchen i spelaren.

Barcelonas skadelista innehåller namn som João Cancelo, Inigo Martinez, Andreas Christensen och Marcos Alonso. Detta gjorde att Xavi valde att starta med 16-åringen Pau Cubarsi bredvid Ronald Araújo i det centrala försvaret.

Med ynglingen i mittlåset skulle också gästande Barcelona få en drömstart - mycket tack vare Ferran Torres, som visade fortsatt fin form.

Efter 21 minuters spel rann Pedri igenom Betis-försvaret. Ur en snäv vinkel kunde han servera Ferran Torres som rakade in ledningsmålet från nära håll.

Därefter skapade Barcelona en del farligheter och i början av den andra akten skulle utdelningen komma.

Efter att Lamine Yamal tagit sig loss på sin högerkant skickade han in ett inspel, som styrdes fram till Ferran Torres, som återigen behöll kylan och prickade dit 2-0-målet i tomt mål.

Men när allt såg ut att gå Barcelonas väg, efter några tunga veckor, skulle hemmalaget ta sig tillbaka.

Det var inte heller vem som helst som skulle gå i bräschen för Betis upphämtning. Efter 56 minuter tryckte nämligen den tidigare Real Madrid-kuggen, Isco, dit reduceringen. Därefter dröjde det endast tre minuter innan Isco höll sig framme och lyfte in kvitteringsmålet.

- Det är Iscos briljans som gör att det är utjämnat på bara ett par minuter. Två högklassiga avslut från den lille magikern, sa TV4-kommentatorn Adam Pinthorp efter kvitteringsmålet.

Efter utjämningen öppnade spelet upp sig betänkligt och lagen turades om att skapa lägen för ett segermål och i den 90:e matchminuten skulle utdelningen komma.

Efter en snabb passningskombination fick João Felix bollen från Ferran Torres utanför Betis straffområde. Med yttersidan kunde sedan portugisen placera in 3-2-målet i landsmannen Rui Silvas högra stolprot.

Ett par minuter senare frispelades matchens spelare, Ferran Torres, av Lamine Yamal. Fri med målvakten kunde spanjoren sedan lätta in matchavgörande 4-2, vilket också blev matchens sista fullträff.

- Ferran Torres kommer perfekt i den löpningen och avslutet är kyligt. Tre mål och en assist i den här matchen, Ferran Torres levererar sin bästa insats för säsongen, sa Adam Pinthorp.

Segern innebär att Barcelona befäster sin tredjeplats i La Liga. Laget har nu fem poäng upp till tabelltvåan Girona och sju poäng upp till serieledande Real Madrid.

Se alla matcher från La Liga på TV4 Play

Betis: Silva – Bellerin, Pezzella, Papastathopoulos, Abner – Cardoso, Roca – Henrique, Isco, Diao – Willian José.

Barcelona: Iñaki Peña – Koundé, Auaújo, Cubarsi, Balde – de Jong, Gündogan, Pedri – Lamine Yamal, Lewandowski, Torres.