TV: Galet El Clasico - Ramos inblandad i alla mål när Real vann

Vilken eftermiddag för Sergio Ramos.

Real Madrid-backen var inblandad i allt under El Clasico.

Två mål framåt, ett bakåt - och sedan straffkaoset på övertid mot Barca.

Kaka startar mot Barcelona.

Först visade han upp sin fina spelförståelse och lade grunden för 1-0-målet. Spanjoren bröt ett kontringsförsök perfekt när han klev fram och snappade åt sig en djupledsboll från Barca. Passningen hamnade sedan hos Morata som skickade den vidare direkt ifrån kanten och fransmannen Benzema fick ett gyllene läge i boxen, med målvakten Victor Valdes överspelad. Avslutet satt behärskat med en bredsida.

Men i nästa ingripande blev inte Ramos lika lyckosam. Han och resten av Reals backlinje försökte sig på en offside-fälla, men Lionel Messi lyckades överlista dem med en fin löpning. Han hamnade steget före Ramos på väg mot mål och det försprånget är ju ganska svårt att hämta igen. Messi vek in i straffområdet och sköt lugnt in 1-1.

Det var hans 50:e fullträff totalt sett den här säsongen, räknat i både klubb- och landslag. Detta var även den 16:e La Liga-matchen på rad som Messi hittade rätt. Senast han inte gjorde mål var mot Celta Vigo 3 november 2012.

Real Madrid valde att vila Cristiano Ronaldo från startelvan inför mötet med Manchester United i Premier League på tisdag. Men i den 57:e minuten kom superstjärnan in och var dirrekt het med både en frispark och ett långskott.

I den 76:e minuten kom store talangen Alvaro Morata fri med Victor Valdes men målvakten stod för en fin reflexräddning med vänsterhanden och höll precis bollen borta från målet.

Sedan blev Sergio Ramos återigen en centralgestalt i handlingen. På en hörna kom han högst och nickade in 2-1 för Real med knappt tio minuter kvar av matchen.

Men det sista skedet av matchen blev kaotiskt. Alexis Sanchez gick omkull i straffområdet, och på reprisen såg det ut som att just Sergio Ramos lagt krokben för honom. Men det blev ingen straff. Efteråt var Barcelonas spelare så rasande att Victor Valdes åkte på ett rött kort för en verbal attack på domaren.

Real Madrid: Diego Lopez - Ramos, Varane, Pepe, Coentrao - Modric, Kaka, Essien - Callejon, Morata, Benzema
Avbytare: Adán, Khedira, Cristiano Ronaldo, Özil, Carvalho, Arbeloa, Higuaín

Barcelona: Valdes - Alves, Pique, Mascherano, Alba - Thiago, Busquets, Iniesta - Pedro, Messi, Villa
Avbytare: Pinto, Puyol, Adriano, Song, Cesc, Alexis, Tello.

Publicerad 2013-03-02 kl 17:59