TV: Griezmann närmar sig rekord - hjälte för Atlético

La Liga

Antoine Griezmann fortsätter att utmärka sig i Atlético Madrid.
Fransmannens 2-1-mål mot Villarreal innebär att han nu kliver upp på andraplats i klubbens marathon-skytteliga - fyra mål bakom toppande Luis Aragones.

5:13

Avbryt
Försök igen

Efter en fin start på säsongen har Atlético Madrid haft en dalande formkurva under de senaste veckorna. Men under söndagskvällen jagade Diego Simeones manskap ordentlig kontakt med topp tre-lagen.

Men det var gästande Villarreal som fick den bästa starten.

Efter 20 minuters spel rullade Villarreal upp Atlético-försvaret. Anfallet slutade med att Alexander Sørloth testade skott. Jan Oblak klarade det första försöket, men på returen placerade trotjänaren Gerard Moreno in ledningsmålet.

Villarreal såg ut att ha ett bra utgångsläge inför den andra halvleken nådde Antoine Griezmanns inspel en fristående Axel Witsel på den bortre stolpen. Belgaren behöll kylan och rakade in kvitteringsmålet i det öppna målet.

I inledningen av den andra halvleken gick Atlético-spelarna ut och satte full fart direkt. Men Villarreal klarade av den första anstormningen och kunde därefter dra ner på tempot med hjälp av sitt väloljade passningsspel.

Atlético skulle dock krångla sig ur greppet och med tio minuter kvar forcerade Antoine Griezmann in 2-1 för hemmalaget. Målet innebär att fransmannen kliver upp på delad andraplats över klubbens bästa målskyttar genom tiderna, på sina 169 fullträffar.

Andraplatsen delas med Adrian Escudero, som var en stor anfallsprofil under slutet av 40- och början på 50-talet. I toppen av listan återfinns Luis Aragonés på sina 173 mål.

Efter Griezmanns 2-1-mål fyllde även Samuel Lino på med 3-1, vilket säkrade segern.

Trepoängaren innebär att Atlético kliver upp på en poäng bakom Barcelona på tredjeplatsen.

Atlético Madrid: Oblak – Witsel, Gimenez, Hermoso – Molina, De Paul, Koke, Saul, Riquelme – Morata, Griezmann.

Villarreal: Jörgensen – Altimira, Albiol, Cuenca, Moreno – Pino, Capoue, Parejo, Baena – Gerard Moreno, Sørloth.