TV: Gündogan sen Barça-hjälte - avgjorde på tilläggstid

La Liga

Ilkay Gündogan frälste Barcelona i 93:e minuten.
Tysken både ordnade och förvaltade en straff.

Munir El Haddadi chockade Barcelona redan i tolfte minuten på Gran Canaria Stadium.

Las Palmas-forwarden var påpasslig i straffområdet när han från nära håll stötte in ett lågt inlägg till 1-0. Stora glädjescener utbröt i hemmalägret, och fullträffen var säkerligen skön för El Haddadi.

28-åringen är nämligen fostrad i Barça och har gjort 56 matcher för klubben. Framspelare var ironiskt nog Sandro Ramírez, som även han slog sig fram i det katalanska storlaget som ung.

- Släkten är värst! Det är ödets ironi att det är två gamla La Masia-killar som samspelar och bidrar till målet mot Barça, sa TV4 Plays kommentator Adam Pinthorp i sändningen.

Barça spelade upp sig efter baklängesmålet och kopplade grepp om matchen, framför allt efter pausvilan. Som en följd av det kom kvitteringen i 55:e minuten.

Efter en rejält tilltrasslad situation hamnade bollen till slut framför fötterna på Ferran Torres, som ställde in siktet och hittade nät.

- Det är nästan en komisk situation! Folk nickade, sköt och träffade varandra, sa Pinthorp förvånat.

Barça satsade därefter offensivt i jakten på att fullborda sin vändning. Exempelvis byttes det 18-åriga nyförvärvet Vitor Roque in.

Och utdelningen kom.

På tilläggstid blev Ilkay Gündogan knuffad i ryggen hårt nog för att övertyga domaren om att blåsa straff. Fram till elvameterspunkten klev sedermera Gündogan själv som säkert placerade in 2-1, vilket blev slutresultatet.

- Mitt i mål. Kyligt, konstaterade Pinthorp.

Segern var viktig för Xavi Hernández och hans mannar för att inte halka efter i toppstriden. När halva La Liga-säsongen nu är spelad Barça parkerar på tredje plats i tabellen, sju poäng bakom tvåan Girona och serieledaren Real Madrid.

Katalanernas hopp om att försvara sin titel lever fortsatt, med andra ord.

Så startade Barcelona: Peña - Cancelo, Araujo, Koundé, Balde - de Jong, Gündogan, Roberto - Raphinha, Lewandowski, Torres.