TV: Leo Messi avgjorde sprakande El Clasico: "Det var oförglömligt"

La Liga

Sekunder kvar på klockan.
Då klev Lionel Messi fram och avgjorde El Clasico - och gjorde mål nummer 500 för Barcelona.
- Oförglömligt, säger Luis Enrique på en presskonferens efteråt.

Real Madrid tog emot Barcelona i El Clasico på Santiago Bernabeu. Matchen kunde ha avgjort La Liga då Real har tre poängs försprång och dessutom en match mindre spelad inför supermötet. Men då såg Barca till att rädda spänningen i ligan i en match som hade det mesta.

Redan efter två minuter hettade det till när Cristiano Ronaldo fälldes av Samuel Umtiti i straffområdet. Real-stjärnan ropade på straff men domaren valde att fria.

Efter en knapp halvtimme tog Real ledningen i matchen. Sergio Ramos stötte en frispark i stolpen och på returen tryckte Casemiro in 1-0.

Svaret från Barca kom snabbt. Leo Messi fick bollen i straffområdet och dribblade sig förbi försvaret innan han placerade in 1-1.

I slutet av den första halvleken tvingades Gareth Bale utgå skadad. Walesaren har precis kommit tillbaka efter en vadskada.

20 minuter in i den andra halvleken fick Real ett superläge. Marco Asensio spelade in bollen till en fristående Cristiano Ronaldo i straffområdet. Portugisen fick dock bollen lite bakom sig och avslutet hamnade högt, högt över.

Istället tog Barcelona ledningen i den 73:e minuten. Ivan Rakitic sköt vackert in 2-1 för gästerna.

Bara minuter efter ledningsmålet för Barca fick Real Sergio Ramos utvisad. Backen satte in en tvåfotstackling mot Leo Messi och fick rött kort direkt. Ramos visade tydligt sitt missnöje med beslutet och på väg av planen applåderade han sarkastiskt mot domaren - vilket Neymar nyligen gjorde och därför stängdes av och missade El Clasico.

Men Real gav sig inte. Marcelo hittade in till James Rodriguez i den 86:e minuten och colombianen styrde in 2-2.

Målet såg ut att rädda en mycket viktig poäng till Real som även hade några farliga lägen att avgöra. Men i matchens sista minut ställde Barcelona istället om med många spelare. Bollen spelades in till Leo Messi som med ett mycket vackert och behärskat avslut avgjorde matchen med sitt 3-2-mål. Målet var argentinarens 500:e i Barca-tröjan.

- Det är därför han spelar i Barcelona och är vår bäste spelare. Vi ber inte om ursäkt för att han avgör matchen, säger tränaren Luis Enrique på en presskonferens efteråt, enligt Reuters.

- Att göra mål nummer 500, ett matchavgörande mål i minut 92, det är något oförglömligt för både Leo och Barcelonas fans.

Barcelona har nu gett liv till avslutningen i La Liga och leder serien på målskillnad före Real. "Galacticos" har dock en match mindre spelad att gå på.

Lagens startelvor:

Real: Navas - Carvajal, Nacho, Ramos, Marcelo - Modric, Casemiro, Kroos - Bale, Benzema, Ronaldo.

Barcelona: Ter Stegen; Sergi Roberto, Pique, Umtiti, Alba; Rakitic, Busquets, Iniesta; Messi, Suarez, Alcacer.

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.