TV: Messi med vackert frisparksmål - Barcelona närmar sig toppen

La Liga

Lionel Messi gjorde ett fint frisparksmål mot Athletic Club.
Då vann Barcelona med 2-1 och närmar sig nu toppen i La Liga.

Barcelona tog under söndagen emot Athletic Club i La Liga. Då jagade Ronald Koemans lag tre poäng för att närma sig Atlético Madrid i serieledning, och i första halvlek visade superstjärnan Lionel Messi, 33, åter vägen.

Argentinaren slog, i den 20:e minuten, till med ett vackert frisparksmål. Bollen seglade hela vägen in i krysset, och Messi fick fira sitt 16:e mål på 23 framträdanden under den här säsongen. Det var även anfallarens 650:e mål i Barcelona-tröjan.

- Det är en mästerlig frispark, sa C Mores expert Marcelo Fernandez i sändningen.

I andra halvan av matchen kvitterade först Athletic Club efter ett självmål av Jordi Alba, men sedan tog Barcelona över ledningen igen efter en upprullning. Antoine Griezmann var sist på bollen i mål till 2-1, vilket också blev slutresultatet i matchen.

Barcelona är därmed nu på andra plats i La Liga med tio poäng upp till Atlético Madrid, som har en match färre spelad. Barcelona ställs härnäst på onsdag mot Granada på bortaplan i kvartsfinalen i Copa del Rey.

Barcelona: Ter Stegen - Mingueza, Araujo, Umtiti, Alba - Pjanic, Pedri, de Jong - Messi, Griezmann, Dembele.

Athletic Club: Simon - Capa, Yeray, Martinez, Berchiche - De Marcos, Garcia, Vencedor, Muniain - Williams, Garcia.