TV: Messi och Pedri bakom ny Barça-seger

Då vann Barcelona med 3-2 och tog andra raka segern i La Liga.

Se höjdpunkter i spelaren.

Barcelona var pressat att ta tre poäng borta mot Athletic Bilbao för att inte tappa mark mot toppkonkurrenterna Real Madrid och Atlético Madrid.

Starten på matchen var därför allt annat än vad Barça önskade sig.

Redan efter tre minuter gav Inaki Williams Athletic ledningen och kanske var det vad som krävdes för att Barcelona skulle vakna.

Tio minuter senare kom nämligen 1-1 när Pedri nickade in bollen i nät från nära håll sedan han fått en passning från Frenkie de Jong. Och i slutet av första halvlek skulle Pedri åter igen vara inblandad i ett Barcelona-mål.

Mittfältaren fick bollen på offensiv planhalva, avancerade framåt och med ögon i nacken såg han att Lionel Messi dök upp bakom honom. Klackpassningen kom på beställning och Messi gjorde inget misstag när han rullade in Barcelonas ledningsmål i öppet mål.

En kvart in i andra skulle sedan Messi utöka till 3-1, vilket länge såg ut att bli slutresultatet, men i slutminuterna kunde Iker Muniain reducera för Athletic. Närmare än så kom dock inte hemmalaget utan Barcelona vann matchen med 3-2.

Segern innebär att Barcelona tar in något på sina toppkonkurrenter, men laget är fortfarande sju poäng bakom serieledande Atlético Madrid och har dessutom två matcher mer spelade.

Lagens startelvor:

Athletic Bilbao: Simon - Capa, Nunez, Martinez, Yuri - De Marcos, Vencedor, Vesga, Muniain - Garcia, Williams

Barcelona: Ter Stegen - Dest, Araujo, Lenglet, Alba - De Jong, Busquets, Pedri - Messi, Griezmann, Dembele